Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την πρώτη του συνέλευση, με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, το νεοσύστατο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Νομού Θεσσαλονίκης.
Στην πρώτη αυτή συνέλευση κατέληξε στη διακήρυξή του μέσα από την οποία ξεκαθαρίζει ότι συστρατεύεται στη δράση με τις ταξικές δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Και αποφάσισε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 17 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Όπως σημειώθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, η δημιουργία του ΣΕΤΗΠ έχει στόχο να γίνει το αποκούμπι όλων των εργαζομένων του κλάδου και να τους στηρίζει στα μικρά και μεγάλα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους. Έρχεται να καλύψει το κενό της απουσίας συνδικαλιστικής δράσης, να εμποδίσει το συμβιβασμό και το ξεπούλημα των αγώνων, συνολικά της εργατικής τάξης, από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, αλλά και από πολλά εργοδοτικά σωματεία που υπάρχουν στον κλάδο.

Περιγράφοντας τις συνθήκες που επικρατούν στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα 4ωρα στα τηλεφωνικά κέντρα και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον ΟΤΕ, στις θυγατρικές του, σε Vodafone και WIND. Επίσης στην απίστευτη εκμετάλλευση από τις σύγχρονες δουλεμπορικές εταιρείες ενοικιάσεως εργασίας όπως η Byte και η OTEplus. Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας με αποδοχές μικρότερες και από αυτές της ΕΓΣΣΕ.

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: