Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΡΩΜΥΛΟΣ ΑΒΔΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ - ΚΑΙ - ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ

Σας έχουν φλομώσει στο ψέμα, την τηλεοπτική τρομοκρατία, τα εκβιαστικά διλήμματα. Σας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση, σας υπόσχονται απίθανα πράγματα, τα οποία το  βράδυ των εκλογών θα πάρουν εντελώς αντίθετη τροπή από τις κατατεθείσες υποσχέσεις.
Σας λένε ότι αυτές είναι –δήθεν- οι πιο κρίσιμες εκλογές από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν. Και πότε δεν το έλεγαν; Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση το ίδιο ποίημα. Σας ικετεύουν για την ανάγκη για ισχυρή διακυβέρνηση. Μα πιο ισχυρή διακυβέρνηση απ’ αυτήν του ΠΑΣΟΚ το 2009 σπάνια είχαμε. Κι όμως, τότε ήταν που μας έφερε ο πανίβλακας, όστις ακούει στο όνομα ΓΑΠ- φτου κακά !- το ΔΝΤ και την Τρόικα. Από δω στο φέρνουν, από κει στο φέρνουν  για να βγάλεις τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα με ποσοστό πάνω από 50%, για να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας. Μα μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας, με επικεφαλής το τραπεζόπουλο Παπαδήμο δεν υποθήκευσε το μέλλον των εγγονιών σου για τα επόμενα 30 χρόνια;  Σε παραμυθιάζουν ότι αν ψηφίσεις ‘Αριστερά’ δεν θα καταθέσουν την εντολή, αλλά θα πάνε στις Βρυξέλλες να επαναδιαπραγματευθούν το χρέος. Κόμματα τα οποία υπέγραψαν φαρδιά –πλατιά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, στην οποία περιγράφεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ο αντεργατικός μεσαίωνας που βιώνεις, τώρα σου λένε ότι οι Ευρωπαίοι μας κορόιδεψαν κι ότι οι τότε Ευρωπαίοι ήταν άλλοι, καλοί, ενώ τούτοι εδώ είναι πιόνια των τραπεζιτών και της Κάγκελα Μέρκελ. Σε εξαπατούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.

Στηρίζω και εκλογικά το ΚΚΕ, το οποίο έγκαιρα σε είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ένταξης της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία της ΕΟΚ. Είχε αντιταχθεί στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, όχι μόνο γιατί μπήκαμε με πλαστά στοιχεία, αλλά γιατί-όπως στην περίπτωση της εισόδου μας στην ΕΟΚ- μπαίναμε ως ο αδύναμος κρίκος, από ανισότιμη σχέση. Το ΚΚΕ δεν σου ωραιοποιεί την κατάσταση, δεν σε παραμυθιάζει ότι η ΕΕ είναι μια παρέα ισότιμων μελών. Εκεί το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Το ΚΚΕ σε προειδοποιεί και σου λέει ότι τα χειρότερα έρχονται, διότι η κρίση την οποία περνάει ο καπιταλισμός δεν είναι κρίση χρέους και του πως το διαπραγματεύεσαι. Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης  κερδών, άρα και νέων κεφαλαίων. Ρίξε μια ματιά στα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο κολοσσών, δες τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των φαρμακοβιομηχάνων, των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών.

Στηρίζω το ΚΚΕ επειδή επαγγέλλεται τον κομμουνισμό, που είναι η νιότη του κόσμου. Δεν αρνήθηκε ποτέ το ότι έγιναν λάθη στην οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας, αλλά δεν μπορεί να αποσιωπήσει κανείς και τα επιτεύγματα αυτής της κοινωνίας. Είναι δύσκολο πράγμα, σε συνθήκες ήττας του κινήματος, ρατσιστικοποίησης της κοινωνίας, χρεωκοπίας του συνδικαλιστικού κινήματος εξαιτίας της γιγάντωσης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να προτρέψεις τον πολίτη να ψηφίσει το ΚΚΕ, το οποίο παλεύει για το σοσιαλισμό. Αλλά πες μου, πότε το ΚΚΕ έλειψε από κάποιον αγώνα και από ποιον; Το ΚΚΕ σε κάλεσε-και σε καλεί-να ενταχθείς στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε από κοινού να παλέψεις και για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, που καθημερινά χειροτερεύουν, αλλά και τον ξεπουλημένο  εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Σε κάλεσε το Κόμμα της εργατικής τάξης να πάρεις ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ σου την ΤΥΧΗ ΣΟΥ.  
Το ΚΚΕ σου λέει ότι μια είναι η διέξοδος. Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικός σχεδιασμός της Οικονομίας, ώστε η χώρα μας να αξιοποιήσει όλες τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές, όλο το ανθρώπινο αγροτικό, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό του.
Η πλουτοκρατία σου λέει ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες, ενώ από τώρα έχουν φροντίσει για την επόμενη μέρα. Ούτε κρίσιμες είναι οι εκλογές της Κυριακής 6ης του Μάη, ούτε πρέπει  να τις αγνοήσεις, να τους γυρίσεις την πλάτη επειδή είσαι απογοητευμένος από την πολιτική που άσκησαν τα κόμματα της ΑΣΤΙΚΗΣ τάξης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να γυρίσεις την πλάτη σ’ αυτούς που τόσα χρόνια σε κορόιδευαν κι εξακολουθούν να σε δουλεύουν. Το βόλι που θα σου δώσουν την Κυριακή στο εκλογικό κέντρο μην το στρέψεις στον κρόταφό σου. Στρέψε το ενάντιά τους. Αναρωτήσου, ποιο είναι το κόμμα της αστικής τάξης; Διερωτήθηκες ποτέ γιατί η αστική τάξη δεν κατεβάζει ψηφοδέλτιο;  Δεν μπορούν  ο Δασκαλόπουλος, ο Κωστόπουλος, ο Λάτσης, ο Γιανακόπουλος, ο Βεντούρης, ο Χανδρής να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο; Τι τους λείπει, το πώς θα πληρώσουν το παράβολο;

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και ια ένα εκατομμύριο άλλους που δεν χωράν εδώ εγώ ψηφίζω ΚΚΕ και σου λέω κι εσένα ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: