Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CARREFOUR ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5β) καλεί τους εργαζόμενους το επιχειρησιακό σωματείο στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, ΝΤΙΑ» (www.sesem.gr) για την οργάνωση της αντίστασης ενάντια στην προσπάθεια της πολυεθνικής να επιβάλει μείωση μισθών και ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους μηχανισμούς της εργοδοσίας που με εκβιασμούς και τρομοκρατικά διλήμματα μαζεύουν υπογραφές για «οικειοθελή» μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Καταγγέλλει ότι αποτελεί αισχρό συκοφαντικό ψέμα αυτό που διαρρέει η εργοδοσία ότι το σωματείο έχει συμφωνήσει με την εργοδοσία τις μειώσεις. Το αντίθετο, το σωματείο όχι μόνο απέρριψε τις προτάσεις της εργοδοσίας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, αλλά κατέθεσε και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπογραφή σύμβασης που εκτός των άλλων προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν μέρος των απωλειών των εισοδημάτων των εργαζομένων.
«Ελάτε να συζητήσουμε και συλλογικά να αποφασίσουμε, να οργανώσουμε την αντίστασή μας για να μην υπάρξει καμιά μείωση μισθού. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα καταστήματα. Να μετατραπούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε 8ωρες και αορίστου χρόνου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το σωματείο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου καλεί όλους όσοι κάτω από τους εκβιασμούς της εργοδοσίας υπέγραψαν, να αποσύρουν και να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους.
Καλεί «τους εργαζόμενους που ψωνίζουν στα καταστήματα της πολυεθνικής και που στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους τα ίδια προβλήματα, τους ίδιους εκβιασμούς να μας συμπαρασταθούν, να δώσουν μαζί μας αυτή τη δύσκολη μάχη», καταλήγει μεταξύ άλλων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/04/2012 ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5β ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: