Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΝΕΟ ΕΜΠΡΟΣ: 1.000 ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 
Ήταν είναι και θα είναι
η ΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
H σημερινή εφημερίδας μας αντιστοιχεί στον αριθμό φύλλου 1000.
Γιορτάζουμε και είμαστε περήφανοι που και τα 1000 αυτά φύλλα είναι αφιερωμένα στους αγώνες της Εργατιάς του νησιού μας, της φτωχής αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων γενικότερα.
Εμείς όμως επειδή δεν ξεχνάμε την ιστορία του Κόμματός μας, μαζί με τα 1000 φύλλα του Νέο ΕΜΠΡΟΣ γιορτάζουμε και τα προηγούμενα φύλλα που έβγαζε η Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ από το 1932 με το όνομα ΕΜΠΡΟΣ.
Την εφημερίδα που έκλεψαν και πήραν σαν δική τους αυτοί που το 1991 έφυγαν από το ΚΚΕ και έφτιαξαν το ΣΥΝ και που τώρα κανείς δεν ξέρει που ανήκουν και αυτοί και η εφημερίδα που έκλεψαν.
 
Γι΄ αυτό τους λέμε από αυτή εδώ την έκδοση ας επιστρέψουν τουλάχιστον το αρχείο στο Κόμμα που ανήκε τότε η εφημερίδα. Στην Κομματική Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ.

Το ΝΕΟ ΕΜΠΡΟΣ (www.neo-empros.net), λοιπόν, που ομολογημένα εκδίδεται σε μια στιγμή δύσκολη για το Κομμουνιστικό και γενικά για το Αριστερό κίνημα, χωρίς μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες διακηρύξεις, υπόσχεται στους εργάτες, στους αγρότες, στους υπάλληλους και γενικά στους εργαζόμενους της Λέσβου, ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, ακούραστος συμπαραστάτης και υποστηριχτής κάθε δίκαιης υπόθεσης τους και μπροστάρης στους μαζικούς ταξικούς αγώνες τους.
Θα είναι η εφημερίδα που δεν θα φοβάται να μιλήσει για τις τάξεις και την ανειρήνευτη και αδυσώπητη πάλη τους και όχι μόνο να μιλήσει, αλλά και να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό σ’ αυτή την ταξική πάλη.
Θα είναι η εφημερίδα που δεν θα φοβάται να μιλήσει για εργατική τάξη, για σοσιαλισμό, για κομμουνιστική προοπτική.
Θα είναι η εφημερίδα που θα καταγγέλλει σε κάθε περίπτωση και θα προσπαθεί να αναχαιτίσει και να ανατρέψει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος Λαός και συνεπώς και το ΚΚΕ, από την οικονομική ολιγαρχία, ντόπια και ξένη».
Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε για το ΝΕΟ ΕΜΠΡΟΣ η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ και πιστεύουμε ότι πιστά ακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Ήταν είναι και θα είναι η ΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.
 
 
Μπορείτε να δείτε το χιλιοστό φύλλο εδώ: ΝΕΟ ΕΜΠΡΟΣ, φ.1000, 15/5/2013
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: