Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Η ΤΕ Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ, πραγματοποιεί πλούσια πολιτική εξόρμηση, με συσκέψεις, περιοδείες και ομιλίες.

Μέσα από αυτή την πολιτική εξόρμηση, θα επιδιωχθεί να φτάσουν όσο πιο πλατιά οι Αποφάσεις του Κόμματος που πάρθηκαν στο 19ο Συνέδριο, στους εργαζόμενους, στους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στους νέους και τις νέες.

Ήδη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μάη σύσκεψη με αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς του Πλωμαριού, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των πολιτικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συρρικνώνοντας κι άλλο το εισόδημα τους, φέρνοντας τους στο χείλος του γκρεμού, αφού υπηρετούν πιστά τις επιταγές της ΕΕ.

Εκτενέστατα συζητήθηκε, το νέο μέτρο που μπαίνει σε εφαρμογή από το 2014, το χαράτσι ανά στρέμμα αγροτικής καλλιέργειας και εδαφικών εκτάσεων.
 

Ο Δημήτρης Καραγιάννης, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου, ανάμεσα σε άλλα είπε:
«Το νέο μέτρο, θα αναγκάσει τους αγρότες να φύγουν μία ώρα νωρίτερα από τα χωράφια τους, να αφήσουν τα ζώα τους, δίνοντάς τα βορά στους μεγαλοαγρότες, συγκεντρώνοντας τη γη και την παραγωγή σε ολοένα και λιγότερα χέρια.

Όλα αυτά είναι αποφάσεις που παίρνονται από τις κυβερνήσεις των μελών-χωρών της ΕΕ με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που σθεναρά υπερασπίζεται η συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».
 
Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να μπουν μπροστά με τους Αγροτικούς τους Συλλόγους, σε κοινή πλεύση με την ΠΑΣΥ, και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».
 
Πρόγραμμα ομιλιών στα χωριά:
 
- Την Παρασκευή 24 Μάη το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στον Παλαιόκηπο από την Αθανασία Καλαϊτζόγλου
 
- Το Σάββατο 25 Μάη στις 7:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην πλατεία της αγοράς της Αγιάσου από τον Δημήτρη Καραγιάννη
 
- Την Κυριακή 26 Μάη στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην πλατεία της  Ερεσού από τον Γιάννη Ζαφειρίου
 
- Την Παρασκευή 31 Μάη το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Πλωμάρι, από την Αθανασία Καλαϊτζόγλου, και στην Ανεμώτια από τον Μιχάλη Καλαϊτζή
 
- Το Σάββατο 1 Ιούνη το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στον Μεσότοπο από τον Γιάννη Ζαφειρίου, και στην Άγρα από τον Δημήτρη Καραγιάννη
 
- Την Κυριακή 2 Ιούνη το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στον Μεσαγρό από τη Ντίνα Κοτζαδημήτριου.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: