Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου για τις αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών του νησιού

Υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών, με πρόσχημα τα εισοδηματικά κριτήρια της κάθε οικογένειας, επιβάλλει η Δημοτική Αρχή Χίου την ώρα που η ακρίβεια και η ανέχεια μαστίζει τις χιώτικες οικογένειες. Χαρακτηριστικά, για εισοδήματα 10.000 ευρώ επιβάλλει τροφεία 50 ευρώ, μέχρι 20.000 ευρώ 80 ευρώ και από εκεί και πάνω 100 ευρώ για κάθε παιδί.
 
Τις αυξήσεις αυτές καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου, ζητώντας να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να παρθούν πίσω οι αυξήσεις. Απαιτεί μείωση των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες, κανένα παιδί να μη μείνει έξω από παιδικό σταθμό, δωρεάν φοίτηση σε παιδιά ανέργων, πολύτεκνων και ΑμΕΑ.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:
 
«Το μαχαίρι στο λαιμό των γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών βάζει η δημοτική αρχή Χίου με την πρόταση της πλειοψηφίας της διοίκησης του υπεροργανισμού, την ώρα που στενάζει ο εργατόκοσμος και οι λαϊκές οικογένειες από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
 
Δεν δίστασε μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση, που η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27%, που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχασαν μέχρι και 40% του εισοδήματός τους, μέσα σε μια κρίση που πρώτα και κύρια πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά και όχι τα κέρδη των μεγιστάνων του πλούτου που τη δημιούργησαν, να επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών του νομικού προσώπου του υπεροργανισμού με πρόσχημα τα εισοδηματικά κριτήρια της κάθε οικογένειας.
 
Με θράσος η πλειοψηφία της Διοίκησης φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες μας, την ώρα που η ακρίβεια και η ανέχεια μαστίζει τις χιώτικες οικογένειες. Έτσι αναγορεύονται σε πλούσιους οι έχοντες 10.000 ευρώ και θα πληρώνουν 50 ευρώ, οι μέχρι 20.000, 80 ευρώ και από εκεί και πάνω 100 ευρώ για κάθε παιδί! Ποσοστιαίες αυξήσεις μέχρι και 100% !!!
 
Οι φορομπήχτες της δημοτικής αρχής έχουν απειλήσει μάλιστα στο παρελθόν ότι μετά το πέρας του ενός μήνα θα έχουν οι γονείς τις "νόμιμες" προσαυξήσεις, σύμφωνα με τα όσα φοροεισπρακτικά ισχύουν στα δημοτικά ταμεία.
 
Λες και οι όποιες λαϊκές οικογένειες που καθυστερούν τα τροφεία το κάνουν επειδή είναι μπαταξήδες.
 
Ζητάμε άμεσα το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να παρθούν πίσω οι αυξήσεις. Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες. Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από παιδικό σταθμό. Δωρεάν φοίτηση σε παιδιά ανέργων , πολύτεκνων και ΑμΕΑ.
 
Καλούμε τους γονείς όλων των βρεφονηπιακών σταθμών να αγωνιστούν μαζί μας για:
  • Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.
Να μην αποδεχτούν οι γονείς τους εκβιασμούς της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του ΔΣ στον υπεροργανισμό που αποδέχονται το ρόλο του φορομπήχτη με τη δικαιολογία «ότι κάνουν τη δουλειά τους». Η ταξική αλληλεγγύη επιβάλλει να βρισκόμαστε στο πλευρό των αδικημένων και όχι των προθύμων του μαύρου μετώπου σε τοπικό επίπεδο.
Τους καλούμε λοιπόν να αγωνιστούν μαζί μας για να πάρουν πίσω τις αυξήσεις ΑΜΕΣΑ, μέχρι με την πάλη μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και να επιβάλλουμε την εξουσία του λαού που θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: