Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα μαθητικά τουρνουά ποδοσφαίρου της ΚΝΕ στη Λέσβο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο 2 μαθητικά τουρνουά ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ με σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη». Το ένα έγινε μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της πόλης και το δεύτερο στην Αγιάσο.
 
 
Επίκεντρο του προβληματισμού αποτέλεσε ο ρόλος των ναρκωτικών σήμερα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Η ΚΝΕ μέσα από τα τουρνουά θέλησε να προβάλει την ανυπότακτη στάση ζωής, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, κόντρα στο συμβιβασμό, την υποταγή και την ατομική λύση που προβάλλεται καθημερινά μέσα από το σύστημα. Κάλεσε όλους τους νέους να πουν όχι σε όλα τα ναρκωτικά και στους ψεύτικους παραδείσους που τους τάζουν, να διεκδικήσουν και να παλέψουν για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις. Να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός. Επίσης μέσα από το τουρνουά η ΚΝΕ επιδίωξε οι μαθητές να βγάλουν συμπεράσματα και να συνειδητοποιήσουν ότι η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός, βασικά στοιχεία για την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη του νέου ανθρώπου, βρίσκονται σήμερα στα χέρια επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι γονείς των παιδιών καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους, για να καλύψουν τις ανάγκες τους για την άθληση. Το δικαίωμα στην άθληση των εργαζομένων και των παιδιών τους πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος.
 
Αγιάσος
 
Στο τουρνουά 11Χ11 της Αγιάσο δήλωσαν συμμετοχή μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Αγιάσου. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 35. Οι μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή ήταν πάνω από 100. Το θέμα του τουρνουά ήταν «Κλώτσα την μπάλα όχι τη ζωή σου». Το σύνθημα αυτό κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον των μαθητών και έτσι σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά έγιναν πάρα πολλές συσκέψεις με τους μαθητές. Το θέμα άγγιξε πάρα πολύ τους μαθητές, οι οποίοι ήθελαν να κάτσουν και συζητήσουν με μέλη της ΚΝΕ, καθώς και με τους συμμαθητές τους για τους λόγους που η ΚΝΕ λέει όχι σε όλα τα ναρκωτικά και καλεί τους νέους να μην εγκλωβίζονται σε ψεύτικους παραδείσους.
 
Κάποιες από τις ομάδες έκαναν δηλώσεις για τους λόγους που συμμετείχαν στο τουρνουά της ΚΝΕ.
 
Οι Αριανοί δήλωσαν: «Συμμετέχουμε στο τουρνουά που διοργανώνει η ΚΝΕ καθώς είναι ένα τουρνουά που διοργανώνεται για καλό σκοπό και θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι τα ναρκωτικά δεν είναι λύση για τα προβλήματά μας, αλλά είναι μια παγίδα για να μας ελέγχει το καπιταλιστικό σύστημα».
 
Οι συμμετέχοντες στον Όλυμπο Αγιάσου δήλωσαν: «Συμμετέχουμε στο τουρνουά της ΚΝΕ γιατί μας αρέσει πολύ η μπάλα και δεν μπορούμε να παίζουμε κάθε μέρα. Μας ζητάνε λεφτά για να παίζουμε σε 5Χ5 στη Μυτιλήνη και εμείς και οι οικογένειές μας δεν έχουμε να τα πληρώνουμε. Ευχαριστούμε την ΚΝΕ για το τουρνουά».
 
Επίσης συμμετείχε ο Κεραυνός Αγιάσου.
Νικητές ήταν οι Αριανοί.
 
Μυτιλήνη
 
Στο τουρνουά 9x9 της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη συμμετείχαν δεκάδες μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μυτιλήνης και πέρασαν από το χώρο πολλοί ακόμα μαθητές. Κατά τη διάρκεια των ματς άνοιξαν κουβέντες πάνω κεντρικό σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις». Πολλοί μαθητές που συμμετείχαν έβγαλαν συμπέρασμα για τις επιπτώσεις των ναρκωτικών στη ζωή των νέων, λέγοντας ότι τα ναρκωτικά ναρκώνουν το μυαλό και σκοτώνουν. Διάβασαν την ειδική έκδοση του «Οδηγητή» για τα ναρκωτικά με ενδιαφέρον. Ακόμα τους άγγιξε η κουβέντα γύρω από την ανάγκη που έχουν σήμερα οι νέοι να αθλούνται δωρεάν καθώς πολλοί μαθητές δυσκολεύονται να ασχοληθούν με αθλήματα που τους αρέσουν καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και όπου υπάρχουν μερικές φορές χρειάζεται να πληρώνουν για να παίξουν μπάλα με τους φίλους τους. Νικητές του τουρνουά ήταν οι Barrio, μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: