Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ

Ο Αγροτικός - Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς κάθε υπουργείο και αρμόδιο για την ανικανότητα τους να προφυλάξουν την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του τόπου μας
 

 
Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:
 
«Εδώ και μέρες, γίνεται πολύς θόρυβος για το αλογίσιο κρέας. Αν ήρθε στη χώρα μας και διάφορα τέτοια και επόμενο είναι να έρχονται στη θύμηση μας ανάλογα προβλήματα που έχουν σχέση με τους «τρόπους» καταστροφής της ντόπιας ζωικής παραγωγής.
 
Συγκεκριμένα: Πριν 10 χρόνια περίπου, υπήρχε το πρόβλημα με τις «τρελές αγελάδες» με την ασθένεια εγκεφαλοπάθεια στα βοοειδή, περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ξεκίνησε από την Αγγλία και για να σφαχτεί ένα ζώο στον τόπο μας, έπρεπε να πάρουν το μυαλό να το στείλουν σε εργαστήριο για εξέταση και μετά από μερικές μέρες, αν τα αποτελέσματα βγουν καθαρά, να σφραγιστεί από τον κτηνίατρο για να βγει το κρέας στην κατανάλωση.
 
Βέβαια τόσα χρόνια που γίνεται η εξέταση ούτε ένα ζώο δεν βρέθηκε άρρωστο στα μέρα μας. Άλλωστε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ασθένεια προήρθε από τις ακατάλληλες ζωοτροφές που τάιζαν οι Άγγλοι μεγαλοπαραγωγοί.
 
Τώρα πάλι το διατροφικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Αγγλία.
 
Μαζεύουν τα άχρηστα άλογα από τον ιππόδρομο που είναι όλα ντοπαρισμένα με διάφορες ουσίες για να βγαίνουν πρώτα στους αγώνες, τα σφάζουν και ταΐζουν τους ανθρώπους σε διάφορες παρασκευές κρέατος, δηλαδή πειραματίζονται σε βάρος της υγείας των λαών για να κερδοσκοπούν.
 
Εμείς στη χώρα μας έχουμε κρέατα υψηλής ποιότητας και προπαντός στα νησιά μας όπου επικρατούν, κύρια, οι μικρομεσαίες εκμεταλλεύσεις. Αλλά ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η ΚΑΠ, οι ελεύθερες και «ανεξέλεγκτες» εισαγωγές, τα προνόμια σ’ αυτούς που διακινούν κρέατα με την πλήρη συμπαράσταση του κράτους, αλλά και των αξεπέραστων εμποδίων και του χτυπήματος της μικρομεσαίες παραγωγής, μας καταστρέφουν.
 
Τι κάνουν τα αρμόδια υπουργεία με τις υπηρεσίες τους; Προφανώς εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και των μεγαλοπαραγωγών, άλλωστε δικό τους είναι το κράτος και αυτοί οι εντολοδόχοι τους.
 
Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι επενδύουμε στον τόπο μας αρκεί να έχουμε και τη βοήθεια και την μέριμνα του κράτους, οι ξένοι αν έρθουν θα μας ξεζουμίσουν και μετά θα μας πετάξουν όπως γίνεται συνήθως.
Γι’ αυτό και ζητούμε:
- Πλήρη προστασία της ντόπιας παραγωγής, φυτικής και ζωικής. Μέτρα αναλυτικά, προτείνοντας συνεχώς από την ΠΑΣΥ αλλά και από το Σύλλογο μας.
- Να μπει φραγμός στην αθρόα εισαγωγή και αυστηρός έλεγχος στα εισαγόμενα προϊόντα
- Να υπάρξουν μέτρα κοινωνικής στήριξης των αγροτών (πλήρης και δωρεάν παροχές υγείας, δωρεάν παιδεία, παιδικοί σταθμοί, αύξηση συντάξεων, κατάργηση χαρατσιών κ.λ.π.)».
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: