Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ: Καταγγέλλουν την υποβάθμιση και τα λουκέτα

 
Την αναφορά των εργαζομένων στη ΔΟΥ Χίου, με την οποία διαμαρτύρονται για υποβάθμιση της υπηρεσίας τους για τις ευρύτερες επιπτώσεις στους κατοίκους, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου, Γ. Γκιόκας και Χρ. Κατσώτης.
Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ καταγγέλλουν τη στάση του υπουργείου Οικονομικών που την οδηγεί σε λουκέτο, στην «αποψίλωση των υπηρεσιών της Χίου και των άλλων νησιών Σάμου, Λήμνου κ.ά.». Η κυβερνητική ενέργεια έχει και ευρύτερες επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις σε άλλα νησιά. Στο σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε και στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, καταγγέλλονται οι κυβερνητικές ενέργειες, που αποσκοπούν στην «εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες - κολοσσούς, των αντικειμένων ελέγχου, βεβαίωσης και είσπραξης εσόδων» που, με τη σειρά τους, οδηγούν και σε απολύσεις εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Χίου ζητούν:
  • Την άμεση αναστολή και οριστική ματαίωση του πορίσματος για τις νησιωτικές περιοχές.
  • Τη στήριξη στην πράξη του δικαιώματος των νησιωτών να έχουν αξιοπρεπείς, φθηνές και ικανοποιητικές δημόσιες υπηρεσίες.
  • Αντίσταση στην επαπειλούμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, μέσω της κατάργησης των τοπικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας.
  • Την άμεση λήψη υπεύθυνης και ξεκάθαρης θέσης από τους συνδικαλιστικούς φορείς κ.ά.
 
 
 
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: