Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Οι τοποθετήσεις της ΛΑ.Σ ΙΚΑΡΙΑΣ στην 8η συνεδρίαση του Δ.Σ.

 
Οι τοποθετήσεις της ΛΑΣ στην 8η συνεδρίαση του Δ.Σ.
 
Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι:
 
Στην ερώτηση για της εργασίες επιμετρήσεων στα βουνά της Ικαριας ο κύριος δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει εκδώσει καμία άδεια και ότι συμβαίνει στα βουνά του νησιού γίνεται εν αγνοια του δήμου Ικαριας. Δεσμεύτηκε δε για την άμεση υποβολή διαβήματος προς κάθε κατεύθυνση και για την άμεση κινητοποίηση για να σταματήσουν οι εργασίες του συνεργείου.
 
Στην συζήτηση που έγινε για την σχεδιαζόμενη απεργία των εκπαιδευτικών και την προληπτική επιστράτευση τους από την κυβέρνηση, δεν έγινε δεκτή η πρόταση της ΛΑΣ αφού η πλειοψηφία υποστήριξε τελικά την λογική των ισων αποστάσεων. Κρίνοντας για μια ακόμα φόρα πως δεν αναγκαίο να υπάρχει στην απόφαση σαφή πολιτική καταγγελία των εμπνευστών και των υπευθύνων της αποδιάρθρωσης του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
 
Τέλος στην συζήτηση για την υπογραφή σύμβασης με την ΕΕΑΑ, η ΛΑΣ κρίνοντας (όπως και στο παρελθόν) πως είναι αναγκαία η επέκταση των δράσεων της ΕΕΑΑ σε όλη την Χώρα. Συμφώνησε κατ αρχην στην συμβασιοποίηση του δήμου ικαριας αντιπροτείνοντας όμως ένα διαφορετικό σχέδιο σύμβασης με τροποποίησης σε τέσσερα σημεία, έτσι ώστε η σύμβαση να διασφαλίζει τα συμφέροντα του δήμου Ικαρίας και να μην συμβάλει στην ιδιωτικοποίηση αυτής της καθοριστικής για την διαχείριση των απορριμμάτων δραστηριότητας.
 
 
Δείτε στη συνέχεια τις τοποθετήσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
 
- εργασίες επιμετρήσεων στα βουνά της Ικαριας:
 
- απεργία των εκπαιδευτικών:
 
- υπογραφή σύμβασης με την ΕΕΑΑ:





 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: