Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ - ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Δέχτηκε τις αξιώσεις των αφεντικών της «Καλ» και απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στον πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ!
 
Με μια πρωτοφανή απόφαση, το Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε προσωρινή διαταγή - στο πλαίσιο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων μιας εκ των επιχειρήσεων του «Ομίλου Καλ» - που απαγορεύει επί της ουσίας στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και σε όποιον τον εκπροσωπεί, τη συνδικαλιστική δράση στο συγκεκριμένο χώρο!

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία της επιχείρησης του Ομίλου Καλ, που εδρεύει στη Λιοσίων, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για «συκοφαντική δυσφήμιση» (η οποία θα εκδικασθεί τον Αύγουστο) στο πλαίσιο της οποίας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, το ΣΕΤΗΠ μετά από καταγγελίες εργαζόμενων είχε κάνει παρέμβαση στην επιχείρηση και είχε εκδώσει και σχετικές ανακοινώσεις για τις άθλιες συνθήκες δουλειάς που επικρατούν σε αυτή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «Συνάδελφοί μας εργάζονται ανασφάλιστοι, τους βάζουν καρτελάκι που αναγράφει το ποσό του μισθού, τον οποίο ποτέ δεν παίρνουν. Για τους εργαζόμενους που ασφαλίζει, η εταιρεία "τρώει" ένσημα, αφού τους κολλάει ένσημα 4ωρου αντί για 6ωρου». Σημειώνεται επίσης ότι «με τον τραμπουκισμό στο μάξιμουμ, αν κάποιος εργαζόμενος υποστεί όλα τα παραπάνω και έρθει η στιγμή να πληρωθεί, ενημερώνεται ότι δεν υπάρχει μισθός και η πληρωμή γίνεται με το κομμάτι. Μάλιστα αν υπάρχει και κάποια ακύρωση, οι εργαζόμενοι τρώνε..... πρόστιμο».
 
Ανακοινώσεις του Π.Α.ΜΕ

 
 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΡΓΑ (www.setip.gr)

Συναδέλφισσες κ συνάδελφοι,
Η Cosmos Line, τηλεφωνικό κέντρο στη Λιοσίων αποτελεί άλλο ένα σκλαβοπάζαρο στον κλάδο μας. Με απύθμενο θράσος λανσάρουν σε αγγελίες παχυλούς μισθούς, που «φτάνουν» μέχρι και τα 1300 € πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην ανάγκη κάθε άνεργου να βρει ένα μεροκάματο.(...)
 
 

ΑΦΟΥ ΨΑΞΑΜΕ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ….. (http://www.setip.gr/?p=2206)

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
 
Ο «όμιλος εταιρειών ΚΑΛ» ( Cosmos Line, Alpha Lev, Info) που εδρεύει στη Λιοσίων 104, ασχολείται με κτηματομεσιτικά, τηλεφωνικές πωλήσεις, συσκευές ενέργειας, «βρίσκει» δουλειά στο εξωτερικό. Οι αγγελίες βρίσκονται σε γνωστή εφημερίδα με χίλιες δυο επωνυμίες. Ανακυκλώνει κάθε μέρα, δεκάδες εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνει, αφού άλλα τάζει στις αγγελίες και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.(...)
 
 
 
 
Η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ  (www.setip.gr) για την απόφαση
 
Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση.
 
Στις 8/5/2013 το πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε μια από τις επιχειρήσεις του Ομίλου Καλ που βρίσκεται στην Λιοσίων 104. Η πρωτόγνωρη απόφαση απαγορεύει στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών κ Πληροφορικής Ν. Αττικής, μέλος και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σε οποιονδήποτε εκπρόσωπό του, να πλησιάσει την επιχείρηση (!!), όπως επίσης διατάζει να κατέβουν από την ιστοσελίδα μας οι ανακοινώσεις (!!!) που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις στην εν λόγω «επιχείρηση» με βάσει καταγγελίες των εργαζομένων και να μην αναρτηθούν νέες (!!!!!).
 
Επισημαίνουμε ότι ο εργοδότης όχι μόνο δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, και δεν ασφαλίζει πολλούς από αυτούς αλλά και όταν κάποιος από αυτούς τολμήσει να ζητήσει δεδουλευμένα, τραμπουκίζεται από διάφορους παρατρεχάμενους.
 
Αναρωτιόμαστε:
  • Τι είδους επιχείρηση και ποιος εργοδότης μπορεί να απαγορεύσει με δικαστική απόφαση τη συνδικαλιστική δράση;
  • Οι παρατρεχάμενοι που εκφοβίζουν τους εργαζόμενους τι σχέση έχουν με την επιχείρηση;;
  • Μετά από τόσες καταγγελίες συναδέλφων στον ΣΕΠΕ, πως συνεχίζουν και λειτουργούν με τέτοιες τακτικές;
Οι εργοδότες αξιοποιώντας τη συνολική αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή του δόγματος «νόμου και τάξης» αποθρασύνονται μέρα με την ημέρα όλο και πιο πολύ. Θέλουν εργαζόμενους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, να πληρώνονται όποτε και αν, το χαρτζιλίκι που ο κάθε εργοδότης «θα έχει την ευχαρίστηση να τους δώσει».
Καλούμε την κυβέρνηση συνολικά και τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρει θέση για την πρωτόγνωρη και κατάπτυστη αυτή απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών και τα συνδικάτα να την καταδικάσουν.
 
Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει
Ξεγελάστηκαν αν νομίζουν ότι το συνδικάτο μας και συνολικά τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα κάνουν πίσω, θα λυγίσουν κάτω από οποιουσδήποτε νόμους και διαταγές που θέλουν να «σταματήσουν» την ταξική πάλη.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: