Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΕΛ.ΠΕ.;

Συνεχίζονται τα «περίεργα» δημοσιεύματα της Αυγής…
 
Τα αλισβερίσια ΣΥΡΙΖΑ – Επιχειρηματιών από ότι φαίνεται καλά κρατούν, γι΄ αυτό δεν τους προλαβαίνουμε πλέον. Η αρχή έγινε με άρθρο που πρόβαλε ομιλία της Μαριάννας Λάτση και ακολούθησε δημοσίευμα για το «έργο» της Γιάννας Αγγελοπούλου. Σήμερα, η «Αυγή» δημοσιεύει εγκωμιαστικό άρθρο για τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. – προβάλλοντας μάλιστα και δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας!
 
Το άρθρο δεν περιέχει κανένα σχόλιο της εφημερίδας, μοιάζει με διαφημιστική καταχώρηση.
 
Ίσως, βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί και δικές του, τις «επιτυχίες» της εταιρείας καθώς η παράταξη του στα ΕΛΠΕ έχει βάλει πλάτη στην αύξηση της κερδοφορίας της, με την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι, μαζί με ένα τμήμα της ΠΑΣΚΕ.

Υπενθυμίζω, τι προβλέπει η τριετής Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν – ματαιώντας την 10ημερη απεργία που είχε αποφασιστεί τότε, αντιγράφοντας τον «Ριζοσπάστη»:
 
Πρώτον, μηδενική αύξηση για τα έτη 2011και 2012.
Δεύτερον, αναστολή της καταβολής του χρονοεπιδόματος για τα έτη 2012 και 2013.
Τρίτον, διαφορετικό υπολογισμό των υπερωριών που οδηγεί στη μείωση των αποδοχών.
Τέταρτον, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται το πρώτο έτος με το 60% και το δεύτερο με το 80% των ετήσιων μεικτών αποδοχών που προβλέπει η σύμβαση. Δηλαδή, μείωση κατά 40% και 20% αντίστοιχα.
Πέμπτον, παράδοση επτά ειδικοτήτων (μαγειρεία, φύλαξη, καθαριότητα, νοσηλευτές και άλλα) στους εργολάβους όπου θα επικρατούν χειρότεροι όροι εργασίας. Η παράδοση πραγματοποιείται μέσα από τον όρο της ΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία ότι από τον Αύγουστο του 2011 δε θα γίνονται προσλήψεις αυτών των ειδικοτήτων από τα ίδια τα ΕΛΠΕ.
 

Ακόμα δεν καταλαβαίνεις;;;;
 
από το Red Attack
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: