Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Να βάλουμε τέλος στην Εφοπλιστική ασυδοσία

               
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Να βάλουμε  τέλος στην Εφοπλιστική ασυδοσία

Το έργο επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά: Η εταιρεία ΝΕΛ, με τις «ευλογίες» του ΥΝΑ, ανακοίνωσε συνδυασμένα δρομολόγια των πλοίων «EUROPEAN EXPRESS»  και «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», για την «καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιωτών» και στην ουσία ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός συνεχίζεται!  

Από Πειραιά προβλέπονται τρεις αναχωρήσεις, αλλά από τα νησιά μας δύο! Και αν πρόκειται για κάτοικο της νότιας πλευράς, αυτός θα μπορεί να φύγει από Άγιο Κήρυκο μόνο μια φορά τη βδομάδα!!

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για δυο υπέργηρα πλοία, με συχνές βλάβες που το ταξίδι με αυτά έτσι κι αλλιώς προκαλεί ανησυχίες. Και επίσης ότι όλο αυτό το «Πακέτο» μας «προσφέρεται» από την ΝΕΛ και το   ΥΝΑ  με πανάκριβα εισιτήρια

Καταγγέλλουμε την εταιρεία ΝΕΛ, το Υπουργείο «Ναυτιλίας & Αιγαίου»,  και την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκοινωνιών στον Νομό μας.

Εφοπλιστές και κυβερνήσεις με βάση τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  (για την πλήρη απελευθέρωση της δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου) και τους νόμους προσαρμογής σε αυτόν τον κανονισμό που ψήφισαν, έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε «Πέλαγος εφοπλιστικής ασυδοσίας».  

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και φθηνό εισιτήριο,  άμεσα-τώρα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Διεκδικούμε:
· Καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα - καλοκαίρι.
· Σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων.
·  Μείωση 50% των εισιτηρίων.
·  Να καταργηθεί ο κανονισμός 3577/92, ο νόμος 2932/2001, καθώς και όλοι οι μετέπειτα νόμοι που απελευθερώνουν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και καταργούν το καμποτάζ.
·   Δημιουργία ενιαίου, αποκλειστικά Δημόσιου, φορέα συγκοινωνιών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών), που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό.
·   Σύγχρονα και ασφαλή λιμάνια (αποκλειστικά στην ευθύνη του Κράτους) με δημιουργία ή εκσυγχρονισμό των αναγκαίων λιμενικών υποδομών.
 
Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους  και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά  μας σε διαρκή ετοιμότητα για  κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα
ΙΚΑΡΙΑ 3/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: