Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !

 
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ!
ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 8:30 το ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Στην ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας για όλο το λαό!
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία!
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥ στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και ανασφάλιστους εργαζόμενους,τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικρο-επαγγελματίες. Σε όλους αυτούς που ζουν απ’ το μόχθο τους. Σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία μην αρρωστήσουν οι οικογένειές τους. Σε όλους αυτούς που δεν μπορούν, ή δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους.
Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα.
Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθούνται παντού, σε όλες τις χώρες ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν χρέη, ή μνημόνια. Ωφελημένοι είναι οι λίγοι, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30%και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια.
Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην υγεία, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ που κλείνουν, τα νοσοκομεία,τα Κέντρα Υγείας, έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας, που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό! Γυρίζουμε την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα που στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας που μας έφερε ως εδώ.
Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριων, να παλέψουμε για:
Ø Για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)!Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!
Ø Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Ø Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
Ø Γιαπλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.
Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
Ø Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.
Ø Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΟΥΤΟΣ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!
 
Φλεβάρης 2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: