Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου - ομιλία Μάρκου Σκούφαλου: Τι έκανε μέχρι τώρα η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Χίου;

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 
Δεν είμαστε ανεξάρτητοι, αχρωμοι και άοσμοι. Στην ταξική πάλη παίρνουμε σαφή θέση στο πλευρό του λαού!
Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σύντροφοι και συντρόφισσες.
Κάθε εκλογική μάχη είναι μια μάχη που ο λαός μετρά το μπόι του απέναντι στους δυνάστες του.
Είναι μια μάχη που μετρά την πίστη του στον αγώνα για να σπάσει τις αλυσίδες του, που μετρά την αντοχή του στα δεινά και τη δυνατότητα να σηκώσει το ανάστημ ά του απέναντι σε αυτούς που καθημερινά του αρπάζουν το ψωμί πάνω από το τραπέζι.
 
Μπαίνει ένα βασικό ερώτημα: Αγώνας , αντοχή και αντεπίθεση ή ανοχή και εν τέλει υποταγή στη μοίρα μας;
 
Εμείς οι κομμουνιστές, οι σύμμαχοί μας, οι συμπορευόμενοι μαζί μας, ριζοσπάστες αγωνιστές και αγωνίστριες που παρά τις όποιες διαφωνίες με το ΚΚΕ στηρίζουν την προσπάθειά του, όλοι εκείνοι που νιώθουν και είναι με την αριστερά της ρήξης και όχι της ενσωμάτωσης, όλοι οι απλοί άνθρωποι του λαού που ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, εργάτες , αγρότες, αυτοπασχολούμενοι, υπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, νεολαίοι, που προσβλέπουν στην πάλη του ΚΚΕ, που ακουμπάνε στη φωνή του και στο κάλεσμά του χωρίς απαραίτητα να ταυτίζονται σε όλα μαζί του, έχουν διαλέξει χαράκωμα.
Βρίσκονται, απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ, των συγκυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κεντροαριστερών πειραμάτων και των αριστερών κυβερνήσεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που στους πιο παλιούς θυμίζουν τις κωλοτούμπες του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ την εποχή της δεκαετίας του 1980.
Βρισκόμαστε και βρίσκονται απέναντι σε ό,τι φτωχαίνει το λαό μας, μειώνει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματά του,βρισκόμαστε σταθερά απέναντι σε αυτούς που εμπορεύονται την εργατική δύναμη,την πληγώνουν, την καταδικάζουν στην υποταγή, στο φόβο, στην ανεργία, στην ανασφάλεια.
 
Οι φίλοι μας κι εμείς βρισκόμαστε σταθερά απέναντι στη μήτρα που γεννά αυτή την ευτέλεια για τον εργαζόμενο άνθρωπο ο οποίος παράγει όλου το κόσμου τα αγαθά και δεν απολαμβάνει τίποτε, βρισκόμαστε σταθερά πολέμιοι, αρνητές και ταξικοί αντίπαλοι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, κι αυτό δεν είναι ξύλινη γλώσσα, είναι ακριβολογία.
Από αυτή μας τη στάση απορρέει το γεγονός ότι δεν το «παίζουμε» ανεξάρτητοι, άχρωμοι και άοσμοι! Απέναντι στην ταξική πάλη που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας, παίρνουμε θέση σαφή και προσδιορισμένη στο πλευρό των αδικημένων.
 
Δε φτιάξαμε πρώτα τις καριέρες μας και μετά να κοιτάξουμε το εμείς κι αυτό προσαρμοσμένο και πάλι στις τσέπες μας.
Το αντίθετο! Έχουμε χάσει αυτό που τυπικά ονομάζουμε καριέρα, έχουμε χάσει σημαντικές στιγμές οικογενειακής θαλπωρής, έχουμε χάσει πολλές φορές την αγκαλιά των παιδιών μας, καπνίζουνε τα σπίτια μας όπως όλου του κόσμου που υποφέρει από την ανεργία, από την ακρίβεια,από τη μείωση της δυνατότητας να έχουμε τα προς το ζην, όμως δε μετανιώνουμε γι αυτό που έχουμε χάσει, γιατί είναι στο βωμό του να κερδίσουμε τον κόσμο ολάκερο, στο να κερδίσουμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο που άλλοι σύντροφοί μας δεν έδωσαν μόνο τα νιάτα τους μα και τη ζωή τους, γι αυτό και ακολουθούμε πιστά τα ματωμένα τους ίχνη.
 
Η ΛΑΣ τα προβλήματα δεν τα ανακάλυψε τώρα, δεν ευαισθητοποιήθηκε και δεν αγωνίστηκε τώρα που πλησιάζουμε στις τοπικές εκλογές, δε σηκώθηκε τώρα από τον καναπέ για να σώσει την περιφέρεια ή το Δήμο Χίου, όπως βλέπουμε με νεόκοπες δημοτικές κινήσεις . Εμείς το γάντι το έχουμε πετάξει στους εκπροσώπους της σημερινής σαπίλας του καπιταλισμού εδώ και χρόνια.
 
Αλήθεια, οι αντίπαλοί μας που καμώνονται τους ανεξάρτητους είτε είναι προσφάτως ξεσπρισμένοι κομματικοί όπως ο Λαμπρινούδης και ο Βρουλής, είτε η «Χιακή Συμπολιτεία» του αγνού ΣΥΡΙΖΑ ή οι βέροι ανεξάρτητοι της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» ας μας πουν ευθέως:
· Είναι ανεξάρτητοι από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία της αγοράς , την ανταγωνιστικότητα, την απασχολησιμότητα και όλα εκείνα, που μεταφρασμένα στη ζωή μας σημαίνουν φτώχεια, μισθούς και συντάξεις πείνας,ανεργία, ανασφάλεια , ζωή χωρίς όραμα , μισή ζωή;
· Είναι ανεξάρτητοι όλοι αυτοί από εκείνο το σύστημα, που ως πρώτο και βασικό εμπόρευμα θεωρεί την εργατική δύναμη γι αυτό και την εκμεταλλεύεται , τη φτηναίνει , την εξαθλιώνει;
Είναι ανεξάρτητοι από τον καπιταλισμό;
· Όλοι αυτοί που φαίνεται να προήλθαν από «παρθενογένεση», είναι ανεξάρτητοι από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, από το μαρασμό στις κοινότητες και στους πρώην δήμους, από τα δισεκατομμύρια παρακρατημένων –υπεξαιρεθέντων από το κράτος πόρων της τοπικής διοίκησης, τις δεκάδες είδους εργασιακές σχέσεις ή το νέο φρούτο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων;
· Δηλώνουν ανεξάρτητοι από τα προβλήματα των σχολείων που τα παιδιά κρυώνουν γιατί ο Δήμος δεν δίνει λεφτά που οφείλει ;
· Δηλώνουν ανεξάρτητοι από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς που ζητούν,με το τέλος του μήνα από τον απλό κόσμο να δώσει από αυτά που δεν έχει;
· Δηλώνουν ανεξάρτητοι από τους οικοδόμους που βλέπουν τη πίτα να μοιράζεται σε λίγους και εκλεκτούς, από τους ψαράδες και τους κτηνοτρόφους που είναι αφημένοι στη τύχη τους, από τους αγρότες και μικροκαλλιεργητές που έχασαν το βιός τους με τις φωτιές και ακόμα περιμένουν να αποζημιωθούν, από τους μικρομαγαζάτορες που βάζουν λουκέτο;
 
Αλήθεια, η λύση είναι απλή , όπως έγραψαν οι της «Πρωτοβουλίας», ώστε με ένα χαρτάκι στην κάλπη να βρεθούμε στη γη της επαγγελίας;
Αλήθεια έτσι προχώρησε η ζωή μας, έτσι κατακτήθηκαν με αίμα χιλιάδες δικαιώματα που σήμερα «τσαλαπατούν» οι συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με διάφορα δεξιά και αριστερά δεκανίκια σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ και τα κόμματα που προωθούν το δικό της μονόδρομο;
Με ένα«χαρτάκι» θα ξεμπερδέψουμε κύριοι ανεξάρτητοι, μα τόσο βαθιά χωμένοι στα γρανάζια των κομμάτων που τόσα χρόνια υπηρετείτε;
Μήπως κάποιοι από εσάς έχετε μπερδέψει , τις δικές σας πολυθρόνες, τη δική σας μικροαστική και αστική ραστώνη με τους δεκάδες αγώνες μικρούς και μεγάλους, πετυχημένους και μη που έκανε αυτός ο λαός.
Πού είσαστε στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στις διαμαρτυρίες;
Απέναντί από το λαό είσαστε, στελέχη μηχανισμών και κομμάτων είσαστε και οι περισσότεροι είστε , ξυπνώντας πέντε μήνες πριν από τις εκλογές όλοι να μας σώσετε, να μας προστατέψετε με πρώτο βιολί το σημερινό Δήμαρχο.
Γι αυτό λέμε ότι είστε όψεις του ίδιου συστήματος, δυνάμεις σε ρόλο αναχώματος της λαϊκής δυσαρέσκειας και οργής,δυνάμεις αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού της λαϊκής χειραφέτησης , ώστε ποτέ του τούτος ο λαός να μπορέσει να σηκώσει κεφάλι.
Γι αυτό λοιπόν δε βάζουμε νερό στο κρασί μας! Γι αυτό δεν παζαρεύουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, τα σύγχρονα πρέπει για τη λαϊκή οικογένεια. Γι αυτό είμαστε μέσα στο δήμο η μοναδική αντιπολίτευση απέναντι σε μια δημοτική αρχή που από τη μια εκπροσωπεί το σύγχρονο μαυρογιαλουρισμό και από την άλλη αποδείχτηκε άξια εκπρόσωπος της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας κατά γράμμα στο δήμο όλα τα αντιδραστικά μέτρα.
 
Σε κάθε κινητοποίηση, εργατών,αγροτών, κτηνοτρόφων, ναυτεργατών, υπαλλήλων , εμπόρων κλπ είτε δήλωνε αναρμόδια είτε κλεινόταν στο καβούκι της είτε δήλωνε αυτοδιοικητική ως Πόντιος Πιλάτος. Ακόμα και αν συμπαραστεκόταν , τα αντίθετα έπραττε μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο.
Εφάρμοσε κάθε πτυχή του νόμου Καλλικράτη, ανέχτηκε τα ψίχουλα που τις έδιναν από τον κρατικό προϋπολογισμό,τις τεράστιες περικοπές πάνω από 60% ,άφησε την ύπαιθρο χωρίς πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες, εφάρμοσε φορομπηχτική και φοροεισπρακτική πολιτική , διεύρυνε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και όλα αυτά την ώρα που τα εισοδήματά μας έχαναν το 40% της αξίας τους. Τα σχολεία έμειναν χωρίς πετρέλαιο με τεράστιες ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές, το οδικό δίκτυο στα χάλια του και τα νομικά πρόσωπα σε υπολειτουργία και ζητιανιά για να εξασφαλίζουν πόρους ή σε χαράτσια όπως με τον υπεροργανισμό.
Εφάρμοσε και εφαρμόζει όλες τις μεσαιωνικές μορφές απασχόλησης προσπάθησε και προσπαθεί να διευρύνει ακόμα και με εκβιαστικούς όρους το νέο φρούτο για την Ελλάδα των κοινωνικών επιχειρήσεων για να μαζεύει και να εκβιάζει ψήφους αφενός και αφετέρου να ξεπουλά στους ιδιώτες βασικές υπηρεσίες που αποτελούν υποχρέωση του δήμου και του δημοσίου γενικότερα.
Καλλιεργεί με το σιτιζόμενο ιερατείο που διαθέτει την άκρατη ρουσφετολογία, με τις κατατμήσεις στα έργα, με τον κύκλο μεγαλοεργολάβων, με τις πλάτες πότε στο Βερόπουλο, πότε στους μεγαλοιχθυοκαλλιεργητές τύπου ΝΗΡΕΑ, πότε στα LIDL πότε στην Digea, που τις παραχώρησε δωρεάν όλους τους υποσταθμούς στο νησί με χιλιάδες ευρώ ζημιά στο δήμο, με αιχμή του δόρατος ακόμα και τον πολιτικό εκβιασμό για αυτονόητα δικαιώματα όπως η συμμετοχή στην ενοικίαση δημοτικού , χώρου, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών , ακόμα και πού βάζει την υπογραφή του κάποιος!
 
Τι έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Χίου;
 
ΝΕΡΟ: Παλέψαμε μέσα και έξω από τη δημοτικό συμβούλιο για να φύγει το ειδικό τέλος και οι αυξήσεις, στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις σε Λαγκάδα, Συκιάδα, Νεχώρι, Καρδάμυλα, Βροντάδο για μείωση των λογαριασμών, πράγμα που το πετύχαμε, αλλά ο αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
 
ΠΑΙΔΕΙΑ-θέσαμε πολλές φορές τα προβλήματα παιδείας και τις συγχωνεύσεις σχολείων για τις οποίες είμαστε αντίθετοι, το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών την υποχρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών , την πληρωμή των σχολικών τροχονόμων.
 
ΠΡΟΝΟΙΑ: Αναδείξαμε τα προβλήματα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών λόγω ελλιπούς προσωπικού και παλέψαμε για προοπτική κατάργησης των τροφείων και για να μην περάσουν αυξήσεις που ετοίμαζε η Δημοτική Αρχή με τον πρόεδρο του υπεροργανισμού. Καταφέραμε έστω και με μηνύσεις σε βάρος μας, να ανακόψουμε σε ένα βαθμό την όρεξη της δημοτικής αρχής με τις κοινωνικές επιχειρήσεις.
 
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Πολλές φορές και με επιμονή βάλαμε το θέμα της στήριξης του Κέντρου Πρόληψης οικονομικά . Για πρώτη φορά δόθηκαν 15000 ευρώ που όμως υπολείπονται κατά πολύ της συμφωνημένης σύμβασης.
Επανειλημμένα στηρίξαμε τους γονείς που συνεργάζονται με το ΚΕΘΕΑ και έτσι απέκτησαν στέγη σε δημοτικό χώρο για τις δράσεις τους.
 
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Καταγγείλαμε το θέμα της πώλησης του λιμανιού και της μαρίνας της Χίου , καθώς και του αεροδρομίου , και το θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.Προτείναμε τη δημιουργία κρατικού, δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα εξασφαλίζει συνεχή και φτηνή συγκοινωνία για τους Χιώτες και όλα τα νησιά και παράλληλα καταγγελία των νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Campotage.
 
ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Προκαλέσαμε εκτεταμένες συζητήσεις για τις ΑΠΕ και ειδικότερα για την εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών στην Ικαρία (110- Μυτιληναίος), Λέσβο,Λήμνο και Χίο ( 356 IBERDROLA-ROCAS), που καταστρέφουν τη φυσιογνωμία του νησιού και του αλλάζουν το παραγωγικό πρότυπο.
 
ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Ζητήσαμε την πλήρη Αντιπυρική,αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία σχολείων και δημόσιων κτιρίων.Προβάλαμε επανειλημμένα το ζήτημα της δασοπροστασίας, πρόληψης πυρκαγιών, τα προβλήματα των πυροσβεστών , των εθελοντών και των πυροπλήκτων.
 
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Ταχθήκαμε κατά της παραπέρα επέκτασης στην περιοχή της ανατολικής Χίου, αφού δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους παράκτιους αλιείς και τους οδηγούν να αφήσουν το επάγγελμά τους.
 
ΑΛΙΕΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ: Σταθήκαμε δίπλα και αναδείξαμε τα προβλήματα αλιέων και κτηνοτρόφων του νησιού καταθέτοντας προτάσεις στο Δημ Συμβούλιο. Συμβάλλαμε και στο Δήμο και στην Περιφέρεια να δοθούν ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους και ζάχαρη στους μελισσοκόμους, να μειωθούν τα ανταποδοτικά τέλη στα μαστιχοχώρια που πλήγηκαν ανεπανόρθωτα από τη φωτιά και να μειωθούν παλαιά πρόστιμα.
 
Καταγγείλαμε τις Εργασιακές σχέσεις του μεσαίωνα με τις απολύσεις–διαθεσιμότητες –αργίες, απαιτήσαμε και προωθήσαμε αποφάσεις στο δημοτικό Συμβούλιο που στήριζαν τους εργαζόμενους.
Παλέψαμε με το ΠΑΜΕ και τα σωματεία για Την κατάργηση του χαρατσιού από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Πήραμε μέρος στην καμπάνια ταξικής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ , του συλλόγου Γυναικών, του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων κλπ συγκεντρώνοντας τρόφιμα για πάνω από 350οικογένειες.
Υπερασπιστήκαμε το υπάρχον ωράριο στη Χιώτικη αγορά. Καταθέσαμε την αντίθεσή μας στην επέκταση των μονοπωλιακών ομίλων των Σ/Μ (Βερόπουλος,LIDLκλπ) αναπτύσσοντας την πολιτική μας θέση στο Δ.Σ., αφού κλείνουν τα μικρομάγαζα, σε αντίθεση με τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που ήταν πάντα πρόθυμη να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο.
Πήραμε ενεργά μέρος στη συζήτηση όλων των θεμάτων τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένη κριτική και όπου αυτό ήταν αναγκαίο με προτάσεις.
Αναπτύξαμε τη θέση μας για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση συνολικά της αποκομιδής σκουπιδιών, όπως γίνεται σε άλλους δήμους με πρόθυμους για όλα δημάρχους.
Καταθέσαμε ψήφισμα για να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακάτικης αργία.
 
Σε κάθε περίπτωση μια ήταν η συνισταμένη του αγώνα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του λαού μας, να διευρύνουμε τις αυτονόητες ανάγκες του, να οργανώσουμε όσο περνά από το χέρι μας την πάλη του.
Απέναντι μας πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν έχουμε απλά πρόσωπα που βλέπουμε μαζί μπάλα, που μπαίνουμε στα γραφεία τους, λέμε τον πόνο μας, παίρνουμε ένα κάρο υποσχέσεις και φεύγουμε ικανοποιημένοι, είτε γιατί πετύχαμε μια χάρη, μοιράζουν πολλές τέτοιες, είτε γιατί ονειρευόμαστε ότι θα πάρουμε στο μέλλον το ρουσφετάκι μας.
Απέναντι μας έχουμε εκπροσώπους της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εκπρόσωπους που αντικειμενικά όταν έρθει η ώρα να διαλέξουν αν θα πάνε με τον εργαζόμενο ή συνταξιούχο δημότη τους ή με τα αφεντικά τους διαλέγουν την πολιτική του αφεντικού.
Και πρέπει να κατανοήσει ο λαός της Χίου, της περιφέρειάς μας, όλης της Ελλάδας ότι έχουμε πόλεμο από την πλουτοκρατία που επιδιώκει μαζί με το πολιτικό της πρόσωπικό είτε ανήκει στη ΝΔ, είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε σε δήθεν αριστερά είτε σε δεξιά δεκανίκια να μας τελειώσει.
Πρέπει να κατανοήσει ότι η δημοτική αρχή σ’ αυτό το πολιτικό προσωπικό ανήκει και πρέπει ανάλογα να την τιμωρήσει. Η διαχωριστική γραμμή για μας σήμερα είναι από τη μια ο λαός μας με τις ανάγκες του, τις απαιτήσεις του, τα όνειρά του και από την άλλη η ντόπια και ξένη ακρίδα της πλουτοκρατίας με το πολιτικό τους προσωπικό και το σύστημά τους.
Αυτή για μας είναι η κόκκινη γραμμή,κόκκινη από το αίμα όλης της εργατικής τάξης που χύνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθε μέρα για να θησαυρίζουν όλοι αυτοί.
Σ’ αυτή τη γραμμή θέλουμε να οργανωθεί ο λαός μας για να αντέξει, για να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει την επίθεση αλλά και να κερδίσει τον πόλεμο αύριο.
Αυτά τα αυτoδιοικητικά, το να ανασάνουμε από τους κακούς και τα φθαρμένα πρόσωπα, τους ερωτευμένους με τον κόσμο και τους ανθρώπους, που μας λένε διάφοροι όψιμοι δήθεν αριστεροί και ανεξάρτητοι κομήτες ή αυτοί που μας μαυρίζουν τη ζωή, τ’ ακούμε βερεσέ.
Κι εμείς έχουμε τη ζωή πάρα πολύ αγαπήσει, όπως έλεγε ο ποιητής μας Φώτης Αγγουλές, για αυτό και δεν τσιμπάμε .Με το λαό μας θέλουμε να συμπορευτούμε, με το λαό μας θέλουμε να σμίξουμε ανεξάρτητα αν ψήφιζε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ σε μια λαϊκή συμμαχία που θα αποφασίζει να σηκώσει στις πλάτες της το βάρος να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας, να κερδίσουμε τα αυτονόητα και με τελικό σκοπό να βγούμε από τη σαπίλα, να πάψουμε να θυσιάζουμε ολόκληρες γενιές για τα καπιταλιστικά τους κέρδη, να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
 
Αυτό είναι το βάθος και πλάτος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σ’ αυτόν τον κόσμο απλώνει και το ΚΚΕ το χέρι και όχι σε κάποιες κινήσεις κορυφών και πολιτικών παζαριών που βάζουν στη γωνία το λαό. Το πλάτεμα ενός κόμματος ή ενός ψηφοδελτίου δεν κρίνεται από το πλήθος των συμμετεχόντων σ’ αυτό, αλλά αν εκφράζει την πλειοψηφία του λαού, τις ανάγκες του και τα οράματά του και όχι το πόσο και πώς τον κοροϊδεύει με επίπλαστες συμμαχίες και συγκολλήσεις σε βάρος του.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε αισιόδοξοι γιατί προσπαθούμε να πράξουμε το καθήκον μας, γιατί πιστεύουμε ότι ο λαός μας με όλα αυτά τα δεινά είναι πιο σοφός, στο να βλέπει καθαρά τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες.
Αξίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στην Περιφέρεια να γίνει πρώτη δύναμη , δύναμη διοίκησης, γιατί είναι η δύναμη του δίκιου, η δύναμη που εκφράζει τις λαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες, η δύναμη που μπορεί να μετατρέψει δήμο και περιφέρεια σε κάστρα αντίστασης,υπεράσπισης και αντεπίθεσης των λαϊκών συμφερόντων.
 
Γι αυτό και σας καλούμε ως ΛΑΣ, ως ΚΚΕ, να πυκνώσετε τις γραμμές μας, το ψηφοδέλτιό μας, να ψηφίσετε και στις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές αυτούς που στέκονται πλάι σας, αυτούς που δηλώνουν εξαρτημένοι, δεσμευμένοι από τα πάθη της ζωής σας, γιατί είναι και δικά Μας πάθη και επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι εμείς δε δηλώνουμε «καλά παιδιά» για να μας ψηφίσετε, δηλώνουμε όμως ώριμα τέκνα της ανάγκης και της οργής, όπως ήταν το κόμμα μας πριν 95 χρόνια!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: