Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για δίκη συνδικαλιστικών στελεχών για την απεργία των ναυτεργατών

 
ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Λέσβου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εργαζόμενοι-ες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι.  
 
Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονται ως εγκληματίες, γιατί βρέθηκαν αλληλέγγυοι στην απεργία των ναυτεργατών, οι: Αντώνας Στρατής Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Μπουλμπούλης Νίκος Πρόεδρος Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Γεωργούλας Παρασκευάς συνδικαλιστής και Γραμματέας της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, μετά από μήνυση της εταιρείας ΑΝΕΚ, που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ.
Την Πέμπτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρίσκεται το δικαίωμα της απεργίας και η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων και αυτές τις αξίες καλούνται να υπερασπίσουν οι παραπάνω συνδικαλιστές.
Η δίωξη αυτή, είναι στα πλαίσια της συντονισμένης επίθεσης της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στο δικαίωμα της απεργίας και της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ κλάδων των εργαζομένων.   
Είναι πολιτική δίωξη, είναι δίωξη που στόχο έχει το ταξικό εργατικό, λαϊκό κίνημα. Στόχο είχε να κάμψει τους αγώνες του λαού, για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, που με αφορμή την κρίση από κοινού συνέταξαν και επέβαλαν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με αρχή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνεχεία τις τρικοματικες και την σημερινή δικομματική κυβέρνηση με βασικό κορμό την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους τους ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ και πάντα με την καθοδήγηση και στενή συνεργασία και τις υποδείξεις της ΕΕ και των άλλων οργανισμών του κεφαλαίου την Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ.   
 
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, το λαό της Λέσβου, να στηρίξουν έμπρακτα τους συνδικαλιστές που διώκονται, να στηρίξουν το δικαίωμα της απεργίας, με την παρουσία τους την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο ενωμένος ταξικός αγώνας έχει αποδειχθεί ανίκητος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: