Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ των εκπροσώπων της "ΑΚΜΗ" ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

 
H ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει τη σύλληψη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, χθες το μεσημέρι, λόγω της μήνυσης που υπέβαλε για “συκοφαντική δυσφήμηση” ο εκπρόσωπος της κοιν.σ.επ. ΑΚΜΗ και διαχειριστής της ιστοσελίδας Chiospress, γεγονός πρωτοφανές στην τοπική πολιτική ζωή.
 
Ουσιαστικά, ο εκπρόσωπος μιας ιδιωτικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, (μέχρι στιγμής η κοιν.σ.επ. ΑΚΜΗ έχει συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με τη ΔΕΥΑΧ, και το Λιμενικό Ταμείο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ και εκκρεμεί και τρίτη με τη ΔΗΚΕΧ), εγκαλεί μια δημοτική παράταξη– μέσω του επικεφαλής της – διότι απλώς έκανε αυτό που όφειλε: άσκησε δημόσια κριτική, τόσο στα θεσμικά όργανα, δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυρίως χάρη στην αντίδραση της παράταξής μας ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα της σύναψης μίας ακόμη σύμβασης με την ΑΚΜΗ, όσο και δημόσια, δια των ανακοινώσεών μας στον Τύπο, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα γεγονότα και τις θέσεις μας και καυτηριάζοντας τις σκανδαλώδεις συμβάσεις.
 
Πέραν αυτών, η Λαϊκή Συσπείρωση προχώρησε και σε συγκεκριμένες ενέργειες, καταγγέλλοντας την βλαπτική κατά τη γνώμη μας για τα συμφέροντα του Δήμου πρακτική της δημ. Αρχής αναφορικά με τη σύναψη συμβασεων με κοιν.σ.επ. τόσο στον Εισαγγελέα, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (βλ. σχετικά Αναφορά Λαϊκής Συσπείρωσης).
 
Το δημοτικό συμβούλιο Χίου στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση καταδίκασε το φαινόμενο που ουσιαστικά επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον πολιτικό λόγο και την πολιτική πράξη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο Μάρκο Σκούφαλο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλοι οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση ζήτησαν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα που εξαρχής είχε θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση: να μην προχωρήσει καμία τέτοια σύμβαση με κοιν.σ.επ. μέσω του Δήμου Χίου διότι:
- αποτελούν μέσο εκχώρησης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα,μετατρέποντας ουσιαστικά το Δήμο σε μανατζερ υπηρεσιών
- λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος για την περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η οποία έχει λάβει πλέον σαρωτικές διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα (υγεία, παιδεία, πρόνοια,Τ.Α.)
- παρουσιάζονται ως μέσω αντιμετώπισης της ανεργίας, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι δίνουν τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και καταπατώντας κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα
- η σύναψή τους –και η επιλογή της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε αυτές μέσω των διαφόρων οργανισμών του Δήμου – αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η δημοτική αρχή καμία διάθεση δεν έχει να διεκδικήσει προσλήψεις με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας. Αντίθετα, γίνεται για μια ακόμη φορά το μέσο επιβολής γενικότερων πολιτικών εξαθλίωσης.
 
Σημειώνουμε εδώ ότι μηνυτήριες αναφορές ο εκπρόσωπος της ΑΚΜΗ κατέθεσε εναντίον και άλλων συνδικαλιστών και εκπροσώπων τοπικών ΜΜΕ εκτός του επικεφαλή Μάρκου Σκούφαλου, σε μια προσπάθεια ευρύτερης φίμωσης κάθε φωνής που στέκεται κριτικά απέναντι στην πολιτική του δημάρχου, δικαιώνοντας την κριτική που ασκήσαμε μιλώντας για το ποιοι είναι εκτελεστικά όργανα και ποιοι ηθικοί αυτουργοί.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει αυτήν την προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και του συνδικαλιστικού κινήματος. Επαναλαμβάνουμε ότι ούτε φοβόμαστε, ούτε φιμωνόμαστε. Οι φωνές που ακούστηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο ήταν πολλές. Και η Δημοτική Αρχή δεν δικαιούται να τις αγνοήσει. Οφείλει άμεσα να λάβει θέση και να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με εκπροσώπους ιδιωτικών συμφερόντων, οι οποίοι φαίνεται πως θεωρούν το δήμο τσιφλίκι τους.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση θα πράξουμε το καθήκον μας χωρίς να λυγίσουμε, χωρίς να κάνουμε ρούπι πίσω από τις αξίες μας και τις αρχές μας, πράγματα άγνωστα για όσους επιχειρούν μάταια να τρομοκρατήσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 
Δείτε το blog της
 
Διαβάστε σχετικά:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: