Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΛΑΚΑ


"ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ"

Την ώρα που η ατελείωτη πομπή που υποδέχτηκε τον ΧΑΡΙΛΑΟ στο αεροδρόμιο, έμπαινε από την Νομαρχία στην κατάμεστη προκυμαία για την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος το Φθινόπωρο του 1981, χτύπησαν οι καμπάνες!!!
Μέρες μετά οι ασφαλίτες ανέκριναν ιερείς και επιτρόπους των εκκλησιών της Μυτιλήνης, για να βρουν ποιοι χτύπησαν τις καμπάνες (!) για την υποδοχή του "Καπετάν Γιώτη".

Αλλά οι καμπάνες είχαν χτυπήσει από αλλού. Σε όλο το μήκος της προκυμαίας είχαν τοποθετηθεί μεγάφωνα για την προβολή της μεγάλης συγκέντρωσης. Τα μικρόφωνα μετέδιδαν συνθήματα από τα γραφεία της Αχτιδικής Επιτροπής Πόλης (απέναντι από το παλιό Λιμεναρχείο).
Λίγο πριν φτάσει η πομπή με το Χαρίλαο στη προκυμαία, ο Γιώργος Πατλάκας έφερε στα γραφεία μια "καμπάνα" (μουσικό όργανο από το κατάστημά του), την έβαλε μπροστά στα μικρόφωνα και όταν ξεπρόβαλε η πομπή από την Νομαρχία άρχισε να την χτυπάει ρυθμικά!!!

Τα μεγάφωνα και ο αντίλαλος γέμισαν την περιοχή της προκυμαίας καμπανοκρουσίες και ανησύχησαν τους... στυλοβάτες του "Ελληνοχριστιανικού Εθνικόφρονος Έθνους".

Πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Πατλάκας έφυγε από τη ζωή. Στο κατάστημα μουσικών ειδών που διατηρούσε, πάντα βρίσκαμε ποιοτική μουσική λαϊκή, έντεχνη, κλασσική, με πολιτιστικές και συντροφικές συζητήσεις.
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Απόστολο Αποστόλου το 1975 συμμετείχε ενεργά στην αντιμετώπιση των τραμπουκισμών της άλλης πλευράς που χωρίς την χούντα της είχε χάσει τα... νερά της!
Στη σύζυγο του συντρόφισσα Μαρία Κρικλάνη - Πατλάκα θερμά συλλυπητήρια.

αναδημοσίευση από: Νέο Εμπρός
..

2 σχόλια:

Run Boy Run είπε...

Έχω πολύ καιρό να διαβάσω τόσο ωραία και αληθινή ιστορία. Μπράβο για την ανάρτηση.

Aristera sti Mitilini είπε...

Να ΄σαι καλά σύντροφε. Σε ευχαριστούμε.