Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Επιλογές από τη στήλη «Ξεφυλλίζοντας τον Τύπο. Από Τρίτη σε Τρίτη» εφημ. Νέο Εμπρός.

1. «…εξήγγειλε το νέο εργοστάσιο στη "Σαρακήνα", με μοναδικό στόχο να "κλείσει τα μάτια" των τοπικών παραγόντων (…) τα κέρδη της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια έχουν "καταρρεύσει", κάτι το οποίο επηρεάζει και τις επενδύσεις της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές χαρακτηρίζονται "ασύμφορες" (όπως το νέο εργοστάσιο στη Λέσβο)» (Του Στρατή Σαμιώτη απ΄ τα Αιολικά Νέα).

Σχόλιο: «Να κλείσει τα μάτια»; «Ασύμφορη επένδυση»; Τι σου κάνει ο «νόμος του κέρδους» κι η «ελεύθερη αγορά»!!!


2. «…πάει να μπει "ταφόπλακα και στη Σαρακήνα" (…) δείχνει ότι κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η ανέγερση νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη περιοχή (...) αποτελεί γκάφα (…) μόνο "προφάσεις εν αμαρτίαις" (…) έχει καλέσει τη ΔΕΗ να τεκμηριώσει τους λόγους που την οδήγησαν να προτείνει τη "Σαρακήνα" για νέο εργοστάσιο και όχι τη "Βαθρακιά" (…) για την οποία υπάρχει εκφρασμένη συναίνεση του Δήμου Καλλονής (…) (Του Στρατή Σαμιώτη απ΄ τα Αιολικά Νέα).

Σχόλιο: Δηλαδή πάλι επιβεβαιώνεται(ε) μετά από χρόνια αυτό που έλεγε το ΚΚΕ απ΄ την αρχή!!! Γιατί δεν το παίρνετε απόφαση πια;


3. «… Αλέκος Γιαζιτζόγλου, ετοιμάζοντας "συνεταιριστικό" αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο για τη Λέσβο (…) θα στηριχθεί (…) στις προσωπικές επιρροές του Προέδρου της σε αγροτοκτηνοτρόφους της λεσβιακής υπαίθρου (…) «η κτηνοτροφία εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σαν τον φτωχό συγγενή της αγροτικής μας παραγωγής. «Η απαξίωση των κτηνοτρόφων δεν πάει άλλο (…) Χωρίς κτηνοτρόφους δεν υπάρχει κτηνοτροφία. Χωρίς κτηνοτροφία και γεωργία δεν υπάρχει ζωντανή ύπαιθρος. Χωρίς ζωντανή ύπαιθρο δεν υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ», μας είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Ένωσης» (Ρεπορτάζ απ΄ τα Αιολικά Νέα).

Σχόλιο: Χωρίς αγροτοπατέρες σίγουρα θα να ήταν καλύτερα. Άσε που μπορεί να είχε κατασκευαστεί και λειτουργήσει εδώ και χρόνια το συνεταιριστικό εργοστάσιο γάλακτος! Πριν γίνουν μάγκες οι «Ρόδοι» κι οι «Κολιοί».

4. «Έκρυψαν τις ανασφάλιστες σε ψυγεία - θαλάμους (...) ο επικεφαλής του κλιμακίου υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας είπε ότι δεν αντιλήφθηκε πως είχαν κρυφτεί εργάτριες μέσα στα ψυγεία και επισήμανε ότι αν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου τους ενημέρωνε θα είχαν παρέμβει» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Σχόλιο: Υπάρχει ακόμα … Επιθεώρηση Εργασίας;

5. «Ανάπηρος απ’ το Πλωμάρι, δεν πρόλαβε εν ζωή να γίνει αποδέκτης του ειδικού επιδόματος παραπληγίας που χορηγεί το ΙΚΑ. Χρειάστηκε πρώτα η υπόθεσή του να απασχολήσει τη δικαιοσύνη, που απεφάνθη τελικά πως δικαιούται το επίδομα - παρά την ταχεία εξέταση της υπόθεσης - λίγες μέρες μετά το θάνατό του». (Της Μαρίνας Πολάτου απ΄ το ΕΜΠΡΟΣ).

Σχόλιο: Αν μπορούσαν θα ψήφιζαν ένα νόμο που να λέει ότι μόλις βγούμε στη σύνταξη ή μόλις αρρωστήσουμε πρέπει να πεθαίνουμε, για να μην επιβαρύνουμε τον προϋπολογισμό του κράτους (τους).

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: