Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ JUMBO ΜΑΓΚΕΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ 100.000 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!

Τόσα τους λείπουν;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική JUMBO που συνεχίζει να χτυπά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα που αναπτύσσεται απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου από την επιχείρηση.

Η εργοδοσία κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων στα Καρφούρ και των στελεχών του Π.Α.ΜΕ, Γιώργου Πέρρου (μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ), της Μαρίας Τσαγκατάκη (Προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας), του Θωμά Χόρτη (Προέδρου του Σωματείου Καρφούρ - Μαρινόπουλος), του Γιάννη Κομνηνού (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας), του Νίκου Νικολόπουλου (Απολυμένου από τα JUMBO) και του Αντρέα Πουλικόγιαννη (Μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά), απαιτώντας:
1. τη φυλάκιση μέχρι ενός έτους,
2. καταβολή ποσού 100.000 ευρώ για τον καθένα,
3. να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για παύση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας μέχρι να δικαστεί η προσφυγή.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση JUMBO απέλυσε εργαζόμενο που διεκδικούσε τα δικαιώματα των συναδέλφων του, μετά από προσπάθεια εξαγοράς και απειλών. Για τα παραπάνω κατατέθηκε μήνυση για την οποία δεν έχει διαταχθεί δίωξη και γι’ αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Αντίθετα με ευθύνη των εισαγγελικών αρχών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, χτυπήθηκαν οι κινητοποιήσεις, έγιναν συλλήψεις και διώκονται δικαστικά στελέχη του Π.Α.ΜΕ.

Το Π.Α.ΜΕ θέτει ένα σοβαρό ζήτημα. Δε μπορεί να βρεθεί δικαστής που θα πάρει την ευθύνη της καταδίκης των συνδικαλιστικών στελεχών και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό είναι μήνυμα!
Να το πάρουν σοβαρά υπ’ όψιν κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές. Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης JUMBO, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Το Π.Α.ΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ και να στηρίξουν αποφασιστικά την πάλη κατά της επιχείρησης JUMBO και την επίθεση που έχει εξαπολύσει.
Να πάρουν μαζικά μέρος στη Συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 6/2 στις 5.30 μ.μ. στο κατάστημα JUMBO στα Πευκάκια στην Αθήνα.
Το Σάββατο 7/2 στις Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

.

4 σχόλια:

fuente ovejuna είπε...

δεν είναι κάτι καινουριο η ποινικοποιηση αγώνων..αλλά η συγκεκριμένη ιστορια κτύβεο πολυ θράσος μέσα της από την πλευρά των τζαμπο..όμως φανερωνει το πραγματικο πρόσωπο της δημοκρατίας του κεφαλαίου!

Aristera sti Mitilini είπε...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ σ/φε και καλή δύναμη στην ωραία σου δουλειά....
Αυτό που γράφεις στο blog σου είναι "όλα τα λεφτά"

"...καλά να πάθεις αφού είσαι πολίτης και οχι εργαζόμενος...εγώ πάντως επιλέγω τον ρόλο και το πλευρό των δεύτερων.."

Όσο για τους...jumboμάγκες,
δεν θα τους περάσει!

.

Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης είπε...

Φωτό και σχόλια από τις σημερινές κινητοποιήσεις στο http://eens75.blogspot.com/

Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης είπε...

Κάποια παραπανω στοιχεία στο: http://eens75.blogspot.com/