Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σημερινή 24ωρη απεργία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, συνδικαλιστές της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ και καθαρίστριες από το νεοσύστατο Σωματείο Εργαζομένων στις Εργολαβίες Καθαριότητας και Φύλαξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες περιοδεία στο νοσοκομείο.

Με την απεργιακή κινητοποίηση οι καθαρίστριες του «Ιπποκράτειου» απαιτούν την επαναπρόσληψη της απολυμένης Αναστασίας Παρασκευοπούλου, να φύγει ο εργολάβος από το «Ιπποκράτειο» και τους άλλους δημόσιους χώρους, να καταβληθούν άμεσα οι διαφορές μισθοδοσίας της τελευταίας πενταετίας.
Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενες για την εργοδοτική αυθαιρεσία του εν λόγω εργολάβου, αλλά και γενικότερα για το καθεστώς των εργολαβιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που διευρύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι εργολαβική εταιρεία στο «Ιπποκράτειο» είναι η δανέζικων συμφερόντων ISS Facility Services, που απασχολεί 7.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και 455.000 σε 50 χώρες του κόσμου.

"Ριζοσπάστης", 4/2/2009

Οι εργολάβοι καθαρισμού συνεχίζουν να "παίζουν" με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια... Υπάρχει κανείς για να τους σταματήσει;


Του Γ. Ιωάννου

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: