Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ

Στο λιμάνι εξελίχθηκαν σκηνές βίας και καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές... που θύμισαν σ' όλους (διαδηλωτές και επιβάτες) την εποχή της μεταφοράς των δούλων στα σκλαβοπάζαρα των ΗΠΑ»!

Οι πρόσφυγες «με χειροπέδες μεταφέρθηκαν στο πλοίο και παρέμειναν δεμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του πλου - για 18 ώρες - μέσα στα λεωφορεία μέχρι τη Θεσσαλονίκη.
Η ΝΕ Χίου καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες που όλοι έχουν ζήσει και βιώσει τη ζωή του μετανάστη (είτε άμεσα είτε έμμεσα) μιας και η Χίος ως ναυτομάνα γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει ξενιτιά, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο και ειδικότερα να εμποδίσουν την ανάπτυξη φασιστικών φαινομένων που καλλιεργούν οι δυνάμεις της αντίδρασης. Να παρέμβουν να μην εφαρμοστεί η απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ.
Καλεί τα σωματεία των εργαζομένων να σηκώσουν φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.
Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική που εφαρμόζει η Νομ. Αυτοδιοίκηση στο κέντρο κράτησης Μερσινιδίου, αλλά και τη συνέργειά της στο να μεταφερθούν σιδηροδέσμιοι οι πρόσφυγες στο γκαράζ του πλοίου "Θεόφιλος" προς Θεσσαλονίκη.
Οι Ελληνες και ξένοι εργαζόμενοι έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στους κεφαλαιοκράτες.


Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: