Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...

Αναβλήθηκε για τις 30/7 η προγραμματισμένη για χτες δίκη του εργοδότη Λιανού, αφού η δικαστής πείστηκε από την υπεράσπιση ότι ο κατηγορούμενος «έχει ψυχολογικά προβλήματα».
Ο εργοδότης συνελήφθη (μετά από την αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων στην «ΑΜΑΣΑ») και παραπέμφθηκε σε δίκη την περασμένη βδομάδα, επειδή αρνείται εδώ και τρεις μήνες να πληρώσει τους 120 εργάτες. Οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, ενώ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι με την αναβολή «εξυπηρετείται αντικειμενικά η άρση του χαρακτήρα του αυτόφωρου και παραπέμπεται η δίκη στις πασίγνωστες ελληνικές δικαστικές καλένδες».

Για να το ξεκαθαρίζουμε λοιπόν:
"Ο εργοδότης καθώς ή εκπρόσωπος της επιχείρησης που δεν καταβάλλει μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο τις αποδοχές των εργαζομένων, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες (εξαγοράσιμη) και χρηματική ποινή που κυμαίνεται από το 1/4 έως το 1/2 του οφειλόμενου ποσού. Μήνυση μπορούν να υποβάλλουν είτε ο εργαζόμενος, είτε η συνδικαλιστική οργάνωση που ανήκει ο εργαζόμενος, είτε η Επιθεώρηση Εργασίας.Το αδίκημα είναι αυτόφωρο αν η μήνυση γίνει στο χρόνο που έπρεπε να καταβληθεί ο μισθός".

..


Δεν υπάρχουν σχόλια: