Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ «ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ»: Απαντούν στην τρομοκρατία με δυναμικές κινητοποιήσεις

Δυναμική κινητοποίηση οργανώνουν τις επόμενες μέρες, απαιτώντας την ανάκληση όλων των απολύσεων που έγιναν από την αρχή του χρόνου καθώς και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη  στην Αθήνα («Κινγκ Τζορτζ» και «Ιμπέριαλ»).

Σε αυτήν την κατεύθυνση χτες σε έκτακτη σύσκεψη εργαζόμενοι των δυο ξενοδοχείων εξουσιοδότησαν την Επιτροπή Αγώνα και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής (www.hwu.gr) να αποφασίσει τη μορφή και τη μέρα της κινητοποίησης. Η έκτακτη σύσκεψη έγινε μετά τις τέσσερις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία προχτές και λίγες μέρες μετά τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και την άμεση ανάκληση των 15 προειδοποιητικών απολύσεων. Για τον ίδιο λόγο χτες το μεσημέρι αντιπροσωπεία του συνδικάτου και εργαζόμενοι του κλάδου πραγματοποίησαν αγωνιστική παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Κινγκ Τζορτζ» στο Σύνταγμα.

«Η απάντησή μας θα είναι άμεση και αποφασιστική. Ο πόλεμος που κήρυξε στους εργαζόμενους ο καπιταλιστής Δασκαλαντωνάκης και οι εκπρόσωποι του ούτε μας φοβίζει, ούτε θα καταφέρει να λειτουργήσει εκβιαστικά για κανένα εργάτη και εργάτρια». Σε αυτήν τη φράση από την ανακοίνωση - καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής αποτυπώνεται η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη. Όπως οι ίδιοι έλεγαν χτες στη σύσκεψη, «τι θα πει υπάρχει φόβος; Είμαστε απλήρωτοι, μας απολύουν, τι έχουμε να χάσουμε;». Εντόπισαν τις ευθύνες τους καθώς όπως οι ίδιοι σημείωναν «κάναμε πίσω, κάναμε πίσω, δεν πάει άλλο. Ως εδώ». Υπογράμμισαν οι ίδιοι ότι πρέπει σαν «μια γροθιά» να δώσουν τη μάχη ώστε να μετρήσουν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: