Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο Αναστάσης Ι. Γκίκας γεννήθηκε στις 7/2/1979 και κατάγεται από την Πάρο των Κυκλάδων.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του York της Αγγλίας, όπου πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (στη Νεότερη Ιστορία), καθώς και τη Διδακτορική του Διατριβή. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004 δίδαξε το μάθημα της «Βρετανικής και Αμερικανικής Πολιτικής». Μετείχε στη συγγραφή και επιμέλεια του έργου ΠΕΜΕΝ 1901-2001: Οι Ναυτεργάτες στο δρόμο της ταξικής πάλης, μαζί με την ΠΕΜΕΝ και το Αρχείο Ιστορίας Συνδικάτων της ΓΣΕΕ (εκδ. Προμηθεύς, 2005). Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ (εκδ. Σύγχρονη Εποχή) και το 2010 το βιβλίο Ρήξη και Ενσωμάτωση (εκδ. Σύγχρονη Εποχή).
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 δημοσιεύσεις και αναδημοσιεύσεις σε μια σειρά περιοδικών και εφημερίδων, ενώ επίσης έχει μετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης στο Τμήμα Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα εκπονεί δεύτερη Διδακτορική Διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΥΘΑΛΙΑ (ΛΙΛΑ)

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα από οικογένεια αγωνιστών στην Εθνική Αντίσταση.
Ηθοποιός από το 1977, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Συνδικαλίστρια και δυο φορές Πρόεδρος του Σ.Ε.Η.
Βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄Αθήνας 2007-2009 και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου εκλεγμένη στις τοπικές εκλογές του 2010. Στέλεχος του ΚΚΕ. 


ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΙΑΚΩΒΟΣ 

Γεννήθηκε το 1952 στα Υστέρνια Τήνου. Σπούδασε Ασυρματιστής στη σχολή Δ.Σ.Ε.Ν. Ασπροπύργου.
Από το πρώτο του μπάρκο γνώρισε τη στυγνή εκμετάλλευση των εφοπλιστών και για τη συνδικαλιστική του δράση μέσα στα καράβια, διώχτηκε αρκετές φορές από τη δουλειά του. Το 1981 οργανώθηκε στην Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών (ΚΟΝ) και πάλεψε σε στεριά και θάλασσα για μια καλύτερη ζωή. Μετά την κατάργηση των Ασυρματιστών από τα πλοία, εργάσθηκε στο λιμάνι της Τήνου και πρωτοστάτησε στην ίδρυση σωματείου λιμενεργατών στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος για μια δεκαετία.
Σήμερα είναι συνταξιούχος του Ν.Α.Τ. και συνεχίζει να αγωνίζεται για τα ιδανικά του ΚΚΕ.ΣΙΓΑΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1950 στη Σαντορίνη.
Σήμερα είναι συνταξιούχος. Δούλεψε σαν διοικητικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Από το 1979 ως το 1996 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρίου Σαντορίνης και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καμαρίου και Αντιπρόεδρος της Ενωσης Συνεταιριστικών Θηραϊκών προϊόντων. Απόφοιτος Γυμνασίου, μέλος του ΚΚΕ και μέλος της ΝΕ Ν. Κυκλάδων, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και τώρα Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.
Είναι μέλος της Τράπεζας Αίματος Θήρας και δραστηριοποιείται μέσα από την Επιτροπή για την ανέλκυση του “SEA DIAMOND”.
ΨΑΡΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα από οικογένεια μικρομεσαίων. Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για 28 χρόνια. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Οσο δίδασκε, ασχολούνταν με το Σύλλογο Δασκάλων Νηπιαγωγών Νάξου του οποίου διετέλεσε πολλές φορές Πρόεδρος.
Σήμερα, είναι μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνάσιο Βίβλου.
Είναι μέλος της ΝΕ Ν. Κυκλάδων, Γραμματέας της ΚΟΒ Χώρας Νάξου και Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

αναδημοσίευση από το blog της Λαϊκής Συσπείρωσης ΝΑΞΟΥ και ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: