Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η Αυριανή στηρίζει ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ.Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Του Βασίλη Ζιώβα *

Λέγεται ότι ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται και αυτό είναι αλήθεια, αν κρίνουμε από τον ξαφνικό «έρωτα» που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα διάφορα ΜΜΕ, ένα από τα οποία είναι και η «Αυριανή» του ομίλου Κουρή, γνωστή για τη σχολή του «Αυριανισμού» που καθιέρωσε όταν μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ και κήρυττε τον ανένδοτο στη «δεξιά».

Η Αυριανή λοιπόν στηρίζει ΣΥΝ –ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Η στήριξη γίνεται σε μια στιγμή όπου το μισό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε και συνεχίζει να μετακομίζει καθημερινά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και γενικότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είναι συνυπεύθυνα για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, βρίσκουν σανίδα σωτηρίας, βρίσκουν κολυμπήθρα του Σιλωάμ στο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα ονόματα: H γνωστή ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ Λούκα ΚΑΤΣΕΛΗ – σύζυγος του …γνωστού «Κάτσε καλά Γεράσιμε», τον οποίο ο Τσίπρας πρότεινε για πρωθυπουργό!!! Ο γνωστός Φωτόπουλος της ΔΕΗ ! Ο Νίκος Κοτζιάς, που χρημάτισε πρόεδρος του ινστιτούτου Ανδρέας Παπανδρέου! Ο Μητρόπουλος, ο Κοτσακάς, ο Τσουκαλάς, ο Χωραφάς, ολόκληρο το επιτελείο του ΑΚΗ, σύσσωμη η Ένωση Νέων Σοσιαλιστών και πάει λέγοντας.

Έ είναι δυνατόν ο Συριζα που Πασοκοκρατείται να μην έχει την ΑΥΡΙΑΝΗ του; Έτσι είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας (φωτ. 2), ενώ όπως γράφτηκε χτες, ο όμιλος Κουρή ετοιμάζεται να εκδώσει και νέα εφημερίδα «με κεντροαριστερό πολιτικό προσανατολισμό, που εκτιμάται ότι θα εκφράζει κυρίως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για την υπερπροβολή του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αφορά βέβαια μόνο τη συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά συνολικά τα Μέσα του ομίλου (κανάλι «Κόντρα», εφημερίδες και ραδιόφωνα που συνδέονται επιχειρηματικά με την οικογένεια Κουρή και πάει λέγοντας). Από κοντά και άλλα Μέσα, παραδοσιακοί θεματοφύλακες των επιχειρηματικών συμφερόντων και με περγαμηνές στη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, φαίνεται να δίνουν «ψήφο» στον ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας κλίμα υπέρ μιας κεντροαριστερής κυβερνητικής λύσης.

Το «καρέ» συμπληρώνει η κρατική τηλεόραση, η οποία τείνει προεκλογικά να γίνει κανάλι ενός κόμματος, προωθώντας τη στρατηγική επιλογή για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Τα λέμε όλα αυτά επειδή επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι μια μερίδα της αστικής τάξης στην Ελλάδα έχει «ποντάρει» στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της κεντροαριστεράς για να διαχειριστεί αποτελεσματικά και χωρίς λαϊκές αντιδράσεις τα χειρότερα που έρχονται για το λαό μετά τις εκλογές, καλλιεργώντας στάση αναμονής μήπως και παρθούν κάποια μέτρα ανακούφισης.

Πολύ περισσότερο που οι εξελίξεις διαδραματίζονται σε μια ΕΕ βυθισμένη στην κρίση και με ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού. Το ΚΚΕ δεν τα λέει στο βρόντο και ο λαός έχει κάθε συμφέρον να πάρει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις του. Οταν βλέπει Μέσα Ενημέρωσης που για λογαριασμό των επιχειρηματιών σκυλιάζουν παραδοσιακά ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κατακτήσεις και τους αγώνες, πρέπει να χτυπάει καμπανάκι για το τι ετοιμάζουν σε βάρος του με τις προωθούμενες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

Ο εργάτης λοιπόν, ο αγρότης, ο επαγγελματοβιοτέχνης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο νέος και η νέα, οι γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τη δικιά τους φωνή, να στηρίξουν και να ψηφίσουν στις 17 του Ιούνη Κάπα Κάπα Έψιλον


* Ο Βασίλης Ζιώβας είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» – Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: