Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"


Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο


Στις 30 Ιούνη λήγει το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», όπως και οι Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτό, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους 71 νέοι άνθρωποι στο νησί μας που φροντίζουν περίπου 3500 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.

Απαιτούμε τώρα να ανανεωθούν οι Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχεια αλλά και η επέκταση του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία 4.000 εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» συνολικά στην χώρα μας οι οποίοι φροντίζουν συνολικά 130.000 ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.

Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλειά τους, με την άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.

Για το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας, αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και Ευρωπαϊκή Ένωση ξεθεμελιώνουν και τις ελάχιστες κοινωνικές δομές που υπάρχουν, φτιάχνοντας φτηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερή εργασία.

Οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ΑΜΕΑ και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους, να απαιτήσουν:

- Να εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
- Να υπογραφούν τώρα νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
- Να διευρυνθεί η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε όλους τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη στήριξης και φροντίδας.
- Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Να κατανοηθεί ότι το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί να αφήνεται στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και στα χέρια εθελοντών-ΜΚΟ και εμπόρων.

Λύση μπορεί να δοθεί με την ένταξη των Υπηρεσιών αυτών σε ένα πλαίσιο αποκλειστικά Δημόσιων, Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχών Υγείας-Πρόνοιας που θα είναι 100% χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας και ταυτόχρονα όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη σταθερή εργασία.

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: