Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Βορείου Αιγαίου, 22 Ιουνίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΟΥ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ "                                               
για τον   “ύμνο” του στον διορισμό του κ. Κ. Μουσουρούλη στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Ο κ. Γιαννίρης αγνοεί ή θέλει να αγνοεί ορισμένα πολύ απλά πράγματα:

1. Η νεο-ορκισθείσα κυβέρνηση είναι δογματικά προσηλωμένη στη Ε.Ε., την συμμαχία του μεγάλου κεφαλαίου των χωρών μελών της και των πολυεθνικών. Δηλαδή είναι κατά των συμφερόντων του λαού μας, αφού ή ο σκύλος θα είναι χορτάτος ή η πίτα θα είναι ολάκερη......

Συνεπώς τα όποια μέτρα θα πάρει για τα νησιά μας θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και όχι των κατοίκων τους.

2. Κατά κανόνα τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας τον διορίζει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και όχι ο πρωθυπουργός. Λες ο ....πολέμιος των εφοπλιστών Α. Σαμαράς να έσπασε την παράδοση; Κακά τα ψέματα! Και μόνο η επαναφορά του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενός κατ'εξοχή οργάνου στην υπηρεσία των εφοπλιστών, δείχνει το σφιχταγκάλιασμα της κυβέρνησης - και του κ. Μουσουρούλη - με τους εφοπλιστές.

3. Έπειτα από 32 χρόνια ένταξης της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική και φυσικά αντιλαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση όφειλε ο κ. Γιαννίρης να έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και ως προς την πολιτική της ΕΕ για τα νησιά -κυρίως για τους κατοίκους των νησιών μας- και να μη συμβάλει στην καλλιέργεια αυταπατών.

4. Ως άνθρωπος των εφοπλιστών, ο κ. Μουσουρούλης θα προτάξει τα συμφέροντά τους και όχι αυτά των κατοίκων των νησιών μας, εισηγούμενος ακόμα μεγαλύτερες επιδοτήσεις στους εφοπλιστές και προωθώντας ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα, ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία για το εφοπλιστικό κεφάλαιο στον τομέα της ρύπανσης και μόλυνσης του Αιγαίου και ευρύτερα της Μεσογείου όπου ρίχνουν 100δες χιλιάδες τόνους λάδια και πετρέλαια, γιατί έτσι μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Σημασία δεν έχει από πού κατάγεται κάποιος αλλά το ποιά πολιτική υπηρετεί. Εξάλλου είναι γνωστή η θέση του κ. Μουσουρούλη υπέρ της εγκατάστασης των γιγάντιων ανεμογεννητριών στα νησιά μας και η προκλητική υποστήριξή του στην πολυεθνική IBERDROLA-ROKAS.

Αλλά αυτά και πολλά άλλα είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τον "Οικολογικό Άνεμο".........

Εμείς, ως ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε τους ναυτεργάτες - όπως και όλο το λαό μας - σε εγρήγορση και άμεση κινητοποίηση για επαναλειτουργία του "Οίκου του Ναύτου", την οφειλόμενη χρηματοδότησή του για να πληρωθούν τα φάρμακα τους, την κρατική χρηματοδότηση του ΝΑΤ και την καταβολή των οφειλόμενων εισφορών από τους εφοπλιστές, την κατάργηση των αντιναυτεργατικών νόμων και μέτρων που κάνουν τη ζωή τους κόλαση. Ούτε ένα λεπτό αναμονής!!!

" Αφού βλέπεις τον τορό τι τον θές το λύκο; "

Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου 
Στρατής Κόρακας

Δεν υπάρχουν σχόλια: