Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ν.Ε. ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ν.Ε. ΛΗΜΝΟΥ του ΚΚΕ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ
Την ώρα που τα τρομοκρατικά διλήμματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πτώχευση, διαδέχονται τις εφησυχαστικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι δύο πόλοι του «ευρωπαϊκού δρόμου ανάπτυξης», κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, συναγωνίζονται για το καλύτερο μείγμα διαχείρισης της κρίσης που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της «υγιούς επιχειρηματικότητας», οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια ήδη βιώνουν την πτώχευση και την παύση παροχών Υγείας, οι φαρμακοποιοί ήδη αντιμετωπίζουν την παύση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχε και η Λούκα Κατσέλη ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η οποία τώρα δηλώνει «στη διάθεση του Τσίπρα», υποχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κύρια χρηματοδότησή του είναι από τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Εν μέσω σφοδρής καπιταλιστικής κρίσης με την επίσημη ανεργία να ξεπερνάει το 21% και με το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, με το κούρεμα των αποθεματικών αφαλιστικών ταμείων και νοσοκομείων, με την καταλήστευση από το τζογάρισμα σε μετοχές και ομόλογα, με την εισφοροδιαφυγή των μεγαλοεργοδοτών, τα ασφαλιστικά ταμεία μετά βίας κατορθώνουν να πληρώνουν τις μειωμένες συντάξεις και προχωρούν σε παύση πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Παράλληλα ενισχύεται η επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων και η υποβάθμισή τους. Το νοσοκομείο του νησιού μας, εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών για το απαραίτητο φαγητό κι έχει προβλήματα σε υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών γενικότερα, αλλά και στους φαρμακευτικούς συλλόγους, όταν με ομοφωνία των συνδικαλιστών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στήριζαν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στήριζαν το τζογάρισμα των αποθεματικών μας ταμείων σε μετοχές και ομόλογα, στήριζαν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία, στήριζαν τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με γνώμονα τη διασφάλιση εσόδων και κέρδους. Σήμερα όλοι αυτοί, όχι μόνο δεν επιζητούν κανενός είδους συμμαχία με τους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, αλλά επιλέγουν τη γνωστή «μορφή πάλης», να πληρώνει ο ασφαλισμένος μετρητοίς τα φάρμακά του στο φαρμακείο, βοηθώντας την κυβέρνηση στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Καλούμε τους φαρμακοποιούς, τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς, σε δημιουργία μετώπου για την απόκρουση της εξαθλίωσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού, την απόρριψη του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής που περιορίζει τις κρατικές και εργοδοτικές δαπάνες για την Υγεία σε ένα βασικό πακέτο παροχών φτωχοκομείου, ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου.

Όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να μετουσιωθεί σε κριτήριο ψήφου στις εκλογές και σε πολιτική στάση συστράτευσης με το ΚΚΕ. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, για τη συμβολή στην ανασύνταξη του κινήματος για να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μετά τις εκλογές, τα σχέδια του κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού πόλου της ευρωενωσιακής πολιτικής. Ν.Ε. Λήμνου του ΚΚΕ

πηγή: www.limnosreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: