Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Για τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας

Το ΚΚΕ διεκδικεί και θα διαδραματίσει τον πρωτοπόρο ρόλο στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που θα την αναδείξει ο λαός και θα είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής. Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όλων των μέσων σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, που αξιοποιούνται με επιστημονικό κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό της οικονομίας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό έλεγχο.


Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.
Διαθέτει αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.
Έχει βωξίτη, νικέλιο, ψευδάργυρο, χρυσό.
Έχει λευκόλιθο, μάρμαρο, λιγνίτη.
Εχει τεράστιο υδάτινο δυναμικό για την παραγωγή επίσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Έχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη λεκάνη της Ρόδου, νότια της Κρήτης, στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό κόλπο.


Έχει ήδη αναπτυγμένη βιομηχανία χάλυβα, σιδήρου, χαλκού, ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία, βιομηχανία πλαστικών, παραγωγή τσιμέντου και άλλων οικοδομικών υλικών.
Έχει, επίσης, δάση για ξυλεία και προϊόντα ξύλου.


Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρο μορφωμένο και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό.
Διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών.


Επίσης, η Ελλάδα είχε, άρα μπορεί να αναπτύξει αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή που να καλύπτει όλες τις διατροφικές της ανάγκες και να κάνει εξαγωγές, αντί να εισάγει.
Η Ελλάδα έχει σημαντική παραγωγή σιταριού, καλαμποκιού, άλλων δημητριακών, πατάτας, φασολιών, διαθέτει υψηλής ποιότητας λάδι, οπωροκηπευτικά, κρασί, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, σταφίδα. Μπορεί να παράγει τεύτλα άρα και ζάχαρη, βαμβάκι άρα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.


Η κτηνοτροφία της Ελλάδας παρουσιάζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών κατανάλωσης σε πρόβειο γάλα, κρέας κ.λπ. αλλά και αναπτυγμένη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Επίσης, η αγροτική παραγωγή μπορεί να στηρίξει τη βιομηχανία τροφίμων.


Τι μπορεί να κάνει ο κεντρικός σχεδιασμός;
 
Να σχεδιάζει την αξιοποίηση για ανάπτυξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, ώστε να αναπτύσσονται όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας που μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα. Να παράγει και να κατανέμει τα αναγκαία μέσα παραγωγής σ' αυτούς τους κλάδους. Να εκπαιδεύει και να μορφώνει το αναγκαίο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη της παραγωγής. Να φροντίζει την κατανομή των παραγόμενων προϊόντων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να κατανέμει πόρους από την ανάπτυξη για τη δωρεάν ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, σε έργα υποδομής - όπως αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία και λαϊκή κατοικία. Να αναπτύσσει την έρευνα και την επιστήμη, με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Βεβαίως, αυτή η ανάπτυξη δε χωρά στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η λαϊκή εξουσία θα στηριχτεί σε λαϊκούς θεσμούς, που θα γεννήσει η πάλη και η πρωτοβουλία του εργατικού - λαϊκού κινήματος, θα αναδειχτούν, κατά συνέπεια, νέοι θεσμοί.
Βάση της λαϊκής εξουσίας θα είναι οι παραγωγικές μονάδες, οι τόποι εργασίας, στους οποίους θα ασκείται και ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος της διεύθυνσης. Mέσα από τις παραγωγικές κοινότητες θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται όταν πρέπει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα όργανα εξουσίας, όπως λένε σήμερα, οι βουλευτές.
Οι συνεταιρισμένοι μικροί εμπορευματοπαραγωγοί και αγρότες κατοχυρώνονται ως σύμμαχοι της εργατικής τάξης, εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους από τα κάτω προς τα πάνω με αντίστοιχα σώματα.
Οι νέοι και οι νέες που δε βρίσκονται στην εργασία, δηλαδή σπουδαστές, φοιτητές, θα εκλέγουν τους αντιπροσώπους μέσα από τις εκπαιδευτικές μονάδες, ενώ θα αξιοποιούνται με ειδικό τρόπο οι μαζικές οργανώσεις και ειδικές υπηρεσίες, ώστε να αντιπροσωπεύονται οι μη εργαζόμενοι για ειδικούς λόγους και οι συνταξιούχοι.
Η λαϊκή εξουσία θεσμοθετεί και παίρνει πρακτικά μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η άσκηση του εργατικού και γενικότερα κοινωνικού ελέγχου, η ανεμπόδιστη άσκηση κριτικής σε αποφάσεις και χειρισμούς που εμποδίζουν την ανάπτυξη και ενίσχυση της λαϊκής οικονομίας. Είναι ζωτική ανάγκη να καταγγέλλονται πάσης φύσεως και προέλευσης αυθαιρεσίες, γραφειοκρατία ή άλλα αρνητικά φαινόμενα.
Εκλέγεται από τα κάτω προς τα πάνω το ανώτατο όργανο εξουσίας με μη μόνιμους και ανακλητούς εκπροσώπους, που δεν πρέπει να ξεκόβονται από την παραγωγή. 'Οπου χρειάζεται γίνεται απόσπαση κατά τη διάρκεια της θητείας τους ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Οι αντιπρόσωποι, όπως λένε σήμερα «βουλευτές», δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο οικονομικό προνόμιο από τη συμμετοχή τους στα όργανα εξουσίας. Από το ανώτατο όργανο ορίζονται η κυβέρνηση, οι επικεφαλής των διαφόρων εκτελεστικής αρμοδιότητας τομέων (υπουργεία, διευθύνσεις, επιτροπές, κ.λπ.).
Η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, οικονομίας, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει κάθε ρωγμή αντίθεσης και ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τη διαφύλαξη και ενίσχυση της λαϊκής εξουσίας, οικονομίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1ον νυσταξα. 2ο εχετε τις ιδιες προτασεις με τη χρυση αυγη απλα ειστε αριστεροστροφοι φασιστες ενω αυτοι δεξιοστροφοι. 3ον στη Μυτιληνη κανετε σαν κνε πολυ (φασαρια) αντιθετη με τη γραμμη του κομματος και εχω ενημερωσει επ αυτου τα κεντρικα. Ειναι ντροπη το βραδυ να γυρνας σαν μεθυσμενο κοπροσκυλο και το πρωι να πασαρεις ιδανικα, οπως ειναι ντροπη να δηλωνεις υπερ της εργατιας και να παραμενεις απ τα 17 ως τα 33 σου φοιτητης δουλευοντας μαυρα χωρις ενσημα σε καφετεριες. Απλα δεν πειθεις κανεναν. Ολα αυτα τα λεω σε φιλικο τονο μιας και ειμαι εξω απο ολα αυτα. Απλα οταν πολεμαμε για καποιο σκοπο καλο ειναι να το κανουμε με την ψυχη μας και με ηθος. Οχι διασυροντας ενα ολοκληρο κομμα ετσι ανευθυνα. Ειχα σκοπο να ψηφησω κκε και με αποτρεψατε σαν κνε Μυτιληνης οπως και αλλους που ξερω.

Aristera Sti Mitilini είπε...

1ο: Άμα νύσταξες να πέσεις να κοιμηθείς αλλά πρόσεχε μην αλλάξεις πλευρό...

2ο: Πολύ λυπάμαι, Κρίμα που ένας συνάνθρωπός μας που... "τα λέει σε φιλικό τόνο" και "είχε σκοπό να ψηφίσει ΚΚΕ" δηλαδή όπως ο ίδιος γράφει λίγες γραμμές πιο πάνω ..." τους αριστερόστροφους φασίστες" (!!!) δεν θα κάνει το βήμα και θα παραμείνει δεξιόστροφος μεν φασίστας δε. Νομίζω πως με αυτά που έγραψες είναι φανερό ότι έχεις ανάγκη από ύπνο. "ΚΟΥΤΟΥΛΑΝΕ" ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΔΕΝΟΥΝ μεταξύ τους. Μια ΧΡΥΣΗ ιδέα είχες και εσύ και σου την θάψανε... κάποια παλιόπαιδα που γυρνάνε τα βράδια...
Και να σκεφτείς ότι εσύ, με φιλική διάθεση, θέλεις να μας επιστήσεις την προσοχή και να μας διδάξεις, Ω μεγάλε αγωνιστή, ήθος και αγωνιστικότητα. Και μάλιστα σαν καλός "κυρ Παντελής" ειδοποίησες και το Κόμμα, για το "καλό του" βέβαια "για να μη διασύρεται" και σήμερα το καταγγέλεις και στο "Aristera sti Mitilini".
Το είχες ειδοποιήσει πριν βγει δεύτερο κόμμα στο νησί και δεις ότι "κινδυνεύεις" να βγει και πρώτο ή πιο πριν;
Από το πάθος του "αγωνιστή" που σε διακατέχει μήπως γράφεις την άποψή σου και σε άλλα sites και blogs σχολιάζοντας και γράφοντας "αλήθειες" όπως και αυτή;
"Αγωνιστή", το κόλπο παλιό και δεν πιάνει παρά μόνο στο συνάφι σου...

Μην γράφω όμως άλλα και σε κουράζω μιας και νυστάζεις...

3ο: ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ .... για πολλά χρόνια.....