Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δραστηριότητα εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας

Ερωτήσεις των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ικαρίας (www.lsikarias.blogspot.gr) προς την Διοίκηση του Δήμου Ικαρίας σχετικά με:
- την εξόφληση ημερομισθίων Δ.Ε. Ευδήλου,
- την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών σωματείων του νησιού,
- πρόταση για το πρόβλημα των μεταφορών των Μαθητών
 
---------------------------------------------------------
Ικαρία  28-9-2012
Προς την διοίκηση  του δήμου Ικαρίας
Κοινοποίηση  – Αθλητικά  σωματεία  Ικαρίας
Ερώτηση για την εξόφληση ημερομισθίων στην Δ.Ε Ευδήλου
Κύριε  δήμαρχε
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών από συνδημότες μας που εργαστήκαν ακόμα και την θερινή περίοδο του 2011, σε εργασίες καθαριότητας στην Δ.Ε Ευδήλου, και μέχρι σήμερα (κατά δήλωση τους) δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα. 
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν ευσταθουν τα καταγγελλόμενα   και αν ναι σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, για να  καλυφθεί η εκκρεμότητα έναντι  των εργαζομένων αυτών και ποτέ  προβλέπεται να γίνει αυτό .
 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας
Σ. Σταμούλος  
------------------------------------------------------------------------------------
Προς την διοίκηση  του δήμου Ικαρίας
Κοινοποίηση  – Αθλητικά  σωματεία  Ικαρίας
 
Ερώτηση για την Οικονομική ενίσχυση των Αθλητικών συλλόγων
Κύριε  δήμαρχε
Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας τον Αύγουστο  αποφασίσαμε  να διατεθούν από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους 30.000 Ευρώ για να καλύψουν μέρος των εξόδων της λειτουργίας των τριών Αθλητικών συλλόγων του νησιού μας (ΠΑΣ Ίκαρος – Α.Ο Μεσαριάς  - Α.Γ.Σ Διαγόρας).
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε σε πιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκταμίευση  αυτού του ποσού  και σε πιες ενέργειες έχετε προβεί, για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην υποστηρίξουμε οικονομικά τρεις από τους πιο δραστήριους συλλόγους του νησιού μας.
Οι οποίοι ως γνωστόν απασχολούν περίπου 500 αθλούμενους, και οικονομική υποστήριξη  περιμένουν δυστυχώς μόνο από την τοπική κοινωνία και τον δήμο Ικαρίας που εκπροσωπεί την τοπική κοινωνία.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας
Σ. Σταμούλος  
 
----------------------------------------------------------
Προς την διοίκηση  του δήμου Ικαρίας

Κατάθεση πρότασης συζητήσεως θέματος  ΕΗΔ,  για το πρόβλημα των μεταφορών των Μαθητών στην Ικαρία                                         
Κύριε πρόεδρε,                                                           
Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλα  τα σχεδόν  τα  νησιά  του  βορείου Αιγαίου με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών  βαθμίδων. Όπου η μεταφορά των μαθητών είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού η ευθύνη μεταφοράς πέρασε στους δήμους, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία δημοπράτησης του μεταφορικού έργου, με αποτέλεσμα να καλούνται οι περιφέρειες να παρατείνουν την ισχύ των περσινών συμβάσεων, κάτι που επίσης δεν έχει ολοκληρωθεί.  Πιστεύοντας  ότι με τον τρόπο που  υλοποιούν οι δήμοι  της  κατευθύνσεις του ΥΠ.ΕΣ,  μεθοδεύεται η  εφαρμογή  της τρίτης  επιλογής της σχετικής  εγκύκλιου του ΥΠ.ΕΣ,  την μεταφορά δηλαδή  αυτής  της  σοβαρότατης   ευθύνης  στους  ιδίους  τους  γονείς.
Καταθέτουμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας πρόταση συζήτησης για αυτό το σοβαρότατο θέμα, εκτιμώντας  ότι  το πρόβλημα  αφορά  την συντριπτική πλειονότητα των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Ανεξαρτήτως του ότι δεν έχει σήμερα την  αρμοδιότητα  εκτέλεσης του μεταφορικού  έργου  των  μαθητών  ο  δήμος, αλλά  και  γιατί  πιστεύουμε  ότι  όλοι  οι  δήμοι  της  περιφέρειας  μας   πρέπει  να  αναλάβουν  την  ευθύνη  τους,   απέναντι στην  κοινωνία  που  εκπροσωπούν.
 
Για την Λαϊκή Συσπείρωση  Ικαρίας
Νικόλαος Λαρδάς
-------------------------------------------------------------------

http://   lsikarias.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: