Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ

 
Σάμος 13 Οκτωβρίου 2012
 
ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΤ
          ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ- ΜΜΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

     ΠΕΜΠΤΗ 18/10/2012

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζει νέα επίθεση στους εργαζόμενους, δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Καταργούν δώρα και επιδόματα, τσακίζουν τις συντάξεις. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για  επόμενες εκλογές.
Το ΕΚΣ και το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ - ΙΚΑΡΙΑΣ υλοποιώντας τις αποφάσεις τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που είχαν παρθεί αμέσως μετά την απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, καλούν τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους με κάθε τρόπο για την επιτυχία του αγώνα. Να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Να μην δουλέψει κανένας.  Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Το ΕΚΣ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ λαμβάνοντας υπόψη  πρόταση σωματείων και εργαζομένων της Ικαρίας, για να φτάσει το μήνυμα της απεργίας σε όσο περισσότερους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους γίνεται, και για να διευκολύνει την μετακίνηση τους, Αποφάσισε να διοργανώσει δυο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ικαρία. Την Πέμπτη 18/10/2012 στις 12 πμ, και στον Άγιο Κήρυκο και στον Έυδηλο (στις πλατείες των πόλεων).

 
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις Πέμπτη 18   Οκτωβρίου
ΣΑΜΟΣ : στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
ΙΚΑΡΙΑ: 12 το μεσημέρι και στον Άγιο Κήρυκο και στον Εύδηλο.
 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Να στείλουμε μήνυμα ότι θα τους δυσκολέψουμε. Ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν. Να μην λείψει κανείς.                                                                          

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: