Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΧΥΤΗΡΙΟ"

Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή την παρεμπόδιση της θεατρικής παράστασης στο "ΧΥΤΗΡΙΟ"
 
 
«Ο περιπλανώμενος θίασος της "Χρυσής Αυγής" μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις παρεμποδίζουν θεατρική παράσταση και επιβάλουν τη λογοκρισία.
Την ίδια ώρα, οι γιορτές της, όπως τις ονομάζει η ίδια η "Χρυσή Αυγή", πλαισιώνονται από καλλιτέχνες που θεωρεί ότι "φημίζονται" για την "ελληνικότητά" τους και την υπεράσπιση του "ορθόδοξου" θρησκευτικού αισθήματος.
Ενδεικτικοί, είναι οι στίχοι τραγουδιών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σ' αυτές: "...αχ το Αουσβιτς πόσο τ' αγαπάω" και με ξένους στίχους "...Χίτλερ το όνομά σου θα δοξάζεται..! Και όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει ερείπια, όταν η αχρεία δημοκρατία θα εξαφανιστεί στην ανυπαρξία. Μεγάλε Αδόλφε, θα ξανανέβεις στο θρίαμβο, η μνημειώδης επιστροφή σου, είναι ότι αυτός ο όχλος φοβάται!".
Είναι υποκριτές και φαρισαίοι.
Το ναζιστικό μόρφωμα είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος για να στρέψει τη βία του ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων που έχουν συμφέρον να παλέψουν για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Στον αγώνα αυτό, που είναι αγώνας για τη ζωή και το μέλλον, οι νέοι και οι νέες να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες. Να μην έχουν τόπο να σταθούν».
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: