Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΣΒΟΥ


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

 
 
 
 
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την κινητικότητα που παρουσιάζεται και στο νομό μας, του ναζιστικού, φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, δικαιολογημένα υπάρχει ανησυχία και εγρήγορση από κάποιους Μαζικούς Φορείς του νησιού.

Η διοίκηση του ΠΕΚ στην τελευταία συνεδρίαση με αφορμή την πρόσκληση της ΕΛΜΕ Λέσβου για την δημιουργία αντιφασιστικού δικτύου στο νησί, συζήτησε, κωδικοποίησε και διατύπωσε τις θέσεις που έχει γύρω από το ζήτημα-πρόβλημα του φασισμού-ναζισμού.

Στη προκειμένη περίπτωση συμμεριζόμαστε την ευαισθησία και επικροτούμε την δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΕΛΜΕ Λέσβου που και λόγο της ιδιαιτερότητας του χώρου τους, είναι και επιβεβλημένη.

Είναι απαραίτητες οι πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνει στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρέπει να αγκαλιαστούν από όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, να διευρυνθούν και να γίνουν αντικείμενο παραδειγματισμού από όλα τα σωματεία, μαζικούς φορείς και ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση και οργανικούς δεσμούς με την νεολαία.

Έχοντας ως αφετηρία ότι ο φασισμός είναι γέννημα του καπιταλισμού. Αποτελεί πολιτική μορφή διαχείρισης του συστήματος, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αναστολή της λειτουργίας αστικών θεσμών, η ανοιχτή οργάνωση της βίας και η μαζική ενσωμάτωση λαϊκών στρωμάτων στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Ότι ο φασισμός είναι ιμπεριαλισμός. Για το σκοπό αυτό προκαλεί και πολέμους με στρατιωτικά μέσα, που είναι η άλλη όψη της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης».

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ρίξουμε το βάρος της δουλειάς μας, στο δυνάμωμα των συνδικάτων, τον ταξικό προσανατολισμό των συνδικάτων, την ιδεολογική δουλειά στους εργαζόμενους, με σωστά οργανωμένες παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και άλλες μορφές επαφής πριν απ’ όλα με την νεολαία.

Πιστεύουμε ότι το κίνημα δε χρειάζεται επιπλέον μέτωπα που θα αντιπαλεύουν τα συμπτώματα του καπιταλιστικού συστήματος, δίκτυα και σχήματα, τα οποία πολλές φορές ξεκόβονται από τα συνδικάτα και συνήθως αποτελούνται από τα ίδια πρόσωπα. Υπάρχουν τα εργατικά κέντρα, και τα παραρτήματα ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια συνδικάτα και επιτροπές και μια σειρά σωματεία και μαζικοί φορείς που ασχολούνται με ζητήματα που απασχολούν την λαϊκή οικογένεια. Ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτών και ιδιαίτερα σήμερα που η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δέχεται συντονισμένη επίθεση από τις δυνάμεις του κεφαλαίου;

Στα συνδικάτα μέσα χρειάζονται πρωτοβουλίες και πριν απ’ όλα ενημέρωση, ιδεολογική δουλειά στους εργάτες, στους α/α ΕΒΕ και αγρότες, στη νεολαία, στις γυναίκες. Να φτάσουμε σε όλα τα μέλη του συνδικάτου, σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Χρειάζεται ταξικός προσανατολισμός σε όλους αυτούς τους χώρους πάνω στο θέμα του φασισμού-ναζισμού, και της αντιμετώπισης των φασιστικών επιθέσεων. Να αναδείξουμε το κύριο ότι γνωστό μόρφωμα της (χρυσής Αυγής) είναι μέρος του συστήματος εξυπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια μόνο το σύστημα.

Κάθε συνδικάτο να γίνει εργαστήρι αντιιμπεριαλιστικού, αντικαπιταλιστικού, αντιφασιστικού αγώνα.

Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε ότι με αυτές τις θέσεις μας θα δράσουμε σαν Εργατικό Κέντρο και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε από κοινού με σωματεία και επιτροπές, με κάθε συνάνθρωπο μας και φορέα, σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες εκδηλώσεις και για να τσακίσουμε το φασιστικό χέρι που θα απλωθεί σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο μας σ' αυτό το νησί, μετανάστη ή ντόπιο, θα πρωτοστατήσουμε σε εκδηλώσεις που θα βοηθούν στο να περιφρουρήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε και στο παρελθόν, στην πράξη το έχουμε αποδείξει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: