Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΙΚΕΑ: ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΙΩΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΕΙ !!!

Μετά τις μειώσεις που πέρασε, μέσα από εκβιασμούς και απειλές, η ΙΚΕΑ προχώρησε σήμερα (5/12/2012) και σε απολύσεις.

 
 
Και να σκεφτείτε ότι απέλυσε  σήμερα εργαζόμενους παρά τις "διαβεβαιώσεις" που είχε δώσει ο όμιλος, σύμφωνα με τον υφυπουργό εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος δήλωσε στη βουλή πριν 2 ημέρες (3/12/2012): "(...) Πάντως, ως προς το θέμα του ΙΚΕΑ η εταιρεία έχει δηλώσει πως δεν έχει κάνει απολύσεις, αλλά έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί μέχρι τέλος του έτους σε απολύσεις" !!! (δείτε σχετικά αναβαθμίζεται το ΣΕΠΕ)
 
Τώρα που έκανε απολύσεις, τι θα πράξουν οι "προστάτες" της πολυεθνικής του Φουρλή; θα τον μαλώσουν; 
 
 
Διαβάστε παρακάτω και την ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής ΙΚΕΑ Αττικής σχετικά με τους εκφοβισμούς της εργοδοσίας - που συνεχίζονταν μέχρι και χθες (4/12/2012) -προς τους υπαλλήλους που με ψηλά το κεφάλι αρνούνται να υπογράψουν και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς. 
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (4/12/2012)
 
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ

Η εργοδοσία στα ΙΚΕΑ στην προσπάθεια της να σπάσει τη συλλογικότητα μας και τη συνοχή μας, προφανώς τρομαγμένη και από την αγωνιστική απάντηση που δώσαμε στην απαίτηση της να υποστούμε θυσίες για τα κέρδη της εταιρείας, μας στέλνει την τροποποίηση της σύμβασης μας με μειώσεις μισθών με εξώδικο στα σπίτια μας, τρομοκρατώντας μας ότι αν δεν την υπογράψουμε θα μας απολύσει.

Το εξώδικο αυτό συνοδεύεται με μια επιστολή της εταιρείας η οποία προφανώς απευθύνεται σε εργαζόμενους που δεν δουλεύουν στα ΙΚΕΑ διότι σε κάποια σημεία της επιστολής αναφέρει τα εξής:

1. ¨Παρόλα αυτά καταφέραμε μέχρι σήμερα να αποφύγουμε τις απολύσεις λόγω κρίσης και να διατηρήσουμε τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα¨.
Στα ΙΚΕΑ οι απολύσεις υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Όσο για τη διατήρηση των αμοιβών στα ίδια επίπεδα, χαρτζιλίκια ήταν και πριν εφόσον δεν κάλυπταν τις βασικές μας ανάγκες και πόσο μάλλον τώρα που απαιτούν να μειώσουν και άλλο τις ανάγκες μας.

2. ¨Με την κίνηση αυτή, ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε, όπως επίσης γνωρίζετε, ότι δεν θα προβούμε , τουλάχιστον μέχρι και τέλος τους έτους 2013, σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους και σε περαιτέρω μειώσεις μισθών, αν οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν επιδεινωθούν σημαντικά¨. Ας μας απαντήσει η εταιρεία τι ποσοστό επιδείνωσης βάζει ως πλαφόν για να αποδεχτούμε την εξαθλίωση μας, και στην τελική ποιος καθορίζει τους οικονομοτεχνικούς λόγους ο εργοδότης που είναι ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ ή μήπως οι εργαζόμενοι που παράγουν ασύλληπτα κέρδη στο ΙΚΕΑ ; Προφανώς η απάντηση είναι εύλογη.

3.¨Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αποδέχτηκε τις ανωτέρω μειώσεις¨.
Κανένας εργαζόμενος δεν υπογράφει οικειοθελώς την εξαθλίωση και τελικά τη σφαγή του, είναι γνωστό σε όλους μας πόση τρομοκρατία και ψυχολογική βία υπέστησαν όλοι οι συνάδελφοι ακόμα και κατά τη διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

Όση τρομοκρατία και αν προσπαθεί να ασκήσει η εργοδοσία η δική μας απάντηση ήταν και πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η ίδια.

Όχι δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό, δεν υπογράφουμε, δεν συναινούμε και συλλογικά και αγωνιστικά θα απαντήσουμε στην οποιαδήποτε απόλυση όπως αποφασίστηκε στην Γενική μας συνέλευση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
πηγή: www.emporoipalliloi.blogspot.gr
 
 
Σχετικά:
- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΚΕΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΗΦΙΣΟΥ
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΕΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
- ΙΚΕΑ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και ... τα σταράτα λόγια...
- IKEA: Συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία (φώτο και βίντεο)
- Ο Αγώνας των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ είναι και δικό μας αγώνας
- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΕΑ: Συνεχίζουν και την Πέμπτη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
- ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ "ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΕΑ" !
- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΚΕΑ
- Νέα 24ωρη απεργία στο ΙΚΕΑ την Τετάρτη
- Π.Α.ΜΕ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΙΥΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΚΕΑ
- ΙΚΕΑ: ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 10%, ΑΝ Σ΄ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ….
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: