Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Μυτιλήνη: Συγκέντρωση αγροτών μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Μαζικό «παρών» έδωσε η φτωχομεσαία αγροτιά της Λέσβου στην κινητοποίηση που έγινε στη Μυτιλήνη με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.
 
 
Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Στεφανής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάσου και μέλος της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.
 
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την αντιαγροτική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ που εξαθλιώνει τους αγρότες, τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και τους στέλνει εργάτες στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες, τους νέους μεγαλοτσιφλικάδες. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί και αναπαράγει τα προβλήματα της αγροτιάς, της εργατιάς, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και για μια άλλη πολιτική που ο παραγόμενος πλούτος δεν θα πηγαίνει στις τσέπες της πλουτοκρατίας αλλά στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τόνισε.
 
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, αλλά και οι εργαζόμενοι του Δήμου Μυτιλήνης, οι οποίοι έχουν καταλάβει το Δημαρχείο και εξέφρασαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους της Λέσβου.
 
 
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στη ΔΟΥ Μυτιλήνης και έγινε ολιγόωρος αποκλεισμός του κτιρίου, απαιτώντας επιστροφή του ΦΠΑ, που καθυστερεί, και ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που χτυπά αλύπητα και τους αγρότες.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: