Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΚΟΙΛΑ ΛΕΣΒΟΥ: ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

Φασιστικό χτύπημα στα Παράκοιλα


Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Χρήστος Κλέλλης και η Μαρία Γιαβάση διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν γράψει στην πρόσοψη του σπιτιού τους στα Παράκοιλα και στο αυτοκίνητο τους, «Χρυσή Αυγή» και ένα μαίανδρο με μπλε μπογιά. Λίγο αργότερα πήγαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση κατ’ αγνώστων, φοβούμενοι ότι η ενέργεια προέρχεται από μέλη ή οπαδούς της «Χρυσής Αυγής» στο χωριό. Επίσης εκτιμούν ότι πρόκειται για ευθεία απειλή της ζωή τους.


Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στα Παράκοιλα, έχει γίνει εμφανής κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Λέγεται ότι ο πρώτος πυρήνας οργανώθηκε από Παρακοιλιώτη αστυνομικό που υπηρετούσε στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σε πολλά σημεία του χωριού εμφανίζονταν συνθήματα της «Χρυσής Αυγής», τα οποία λίγες μέρες αργότερα, τα έσβηναν οι κάτοικοι του χωριού.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που στα Παράκοιλα γράφονται συνθήματα της «Χρυσής Αυγής». Όμως είναι η πρώτη φορά που τα συνθήματα αυτά στοχοποιούν μια συγκεκριμένη οικογένεια. Πιθανότατα δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο αγρότης Χρήστος Κλέλλης είναι δραστήριο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επίσης η σύζυγος του, Μαρία Γιαβάση, είναι πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γυναικών του χωριού. Από τη θέση αυτή, πολλές φορές στο παρελθόν έχει αντιπαρατεθεί με την ΑΕΝΑΛ και τον πρώην Πρόεδρο της, Γιώργο Διακορώνα. Ας σημειωθεί ότι η ΑΕΝΑΛ από την εποχή του κ. Διακορώνα είχε δημιουργήσει ένα μεγάλο χρέος στο Συνεταιρισμό το οποίο ποτέ δεν αποπληρώθηκε. Ενώ δημιούργησε και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο Συνεταιρισμό, που καθημερινά παλεύει για την επιβίωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: