Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΙΚΕΑ: Καμαρώστε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

"... πλήρη άγνοια για τις απολύσεις δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα ΙΚΕΑ Ραφαήλ Γύλαρης. Υπογραμμίζει ότι κανένας δεν τον έχει ενημερώσει σχετικά και σημειώνει ότι ίσως πρόκειται για εργαζομένους που έχουν βάλει μάτι τις αποζημιώσεις".
 
Έτσι δήλωσε, 6/12/2012, στην "Αυγή"  (και η δε "Αυγή", απλώς το αναφέρει...)
 
Ο "αγωνιστής" πρόεδρος, είναι ο ίδιος που το σωματείο του οποίου "ηγείται" είναι το μόνο που συνυπέγραψε τις μειώσεις μισθών με την ΟΙΥΕ.
Είναι ο ίδιος που με το ζόρι συγκάλεσε Γ.Σ. τελευταία στιγμή και ενώ εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι αναστατωμένοι τον ρωτούσαν τι γίνεται απάνταγε "όλα καλά".
Είναι ο ίδιος που μαζί με τον αντιπρόεδρο "έκαναν αγώνα" και το πέτυχαν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της Θεσ/κης τις μειώσεις πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
Είναι ο ίδιος που κατά την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, όταν οι εργαζόμενοι έβγαιναν σε στάση εργασίας, προσπαθούσε φωνάζοντας "είστε παράνομοι" να τους πείσει να επιστρέψουν.
Είναι ο ίδιος πρόεδρος που μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. του Σωματείου είχαν πει στην τελευταία Γ.Σ. των εργαζομένων - και όπως εύκολα κατάλαβαν οι περισσότεροι, μετά από σχετική εντολή που είχαν λάβει από την εργοδοσία -  "ότι εμείς δεν θα απεργήσουμε για κανέναν που δεν θα υπογράψει τις μειώσεις" !!!!
 
 
Αυτός λοιπόν ο πρόεδρος αφήνει υπονοούμενα ότι οι συνάδελφοί του, που είπαν ΟΧΙ στην εξαθλίωση και με ψηλά το κεφάλι κοιτάζουν όλους τους άλλους, το κάνουν για να πάρουν την αποζημίωση. Από αυτό και μόνο, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δεν έχει ιδέα ή ότι ... ο μισθός του είναι άξιος...
Πόση είναι η αποζημίωση ενός εργαζομένου που δουλεύει για 400-450 ΕΥΡΩ επί 2-4 χρόνια για να την επιζητά τόσο "επίμονα";
Εμείς θεωρούμε ότι το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων για Θεσ/κη - Αθήνα, για ταξίδια που πραγματοποιούν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και τα καλύπτει η εργοδοσία, μπορεί και να ξεπερνάει το ποσό της αποζημίωσης....
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης μην ξεχνάμε να αναφέρουμε ότι μία βδομάδα πριν την εφαρμογή των μειώσεων αποδοχών από την Εταιρεία, ο ίδιος "κύριος" ενώ βρισκόταν σε συνδικαλιστική άδεια, προκειμένου να συζητήσει με την διοίκηση το ζήτημα των μειώσεων, παρέλασε από το κατάστημα του κηφισού, προκειμένου να πραγματοποιήσει αγορά επίπλων, αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ! Τελικά ήταν πιο σημαντικό να αγοράσει έπιπλα για την κόρη του (όπως λέει δεξιά και αριστερά), παρά να διαπραγματευτεί με την εταιρεία το ζήτημα των εργαζομένων. Τα χρήματα βέβαια, για την περιβόητη αγορά, τα έφερε ο Αϊ Βασίλης!!! Βρε άει χάσου βρωμόσκυλο