Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Να παύσουν οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των εισαγγελέων Ιωάννη Πενταγιώτη και Βικτωρίας Μαρσιώνη

Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την αλληλεγγύη
Κάνιγγος 27, 106 82, ΑΘΗΝΑ. Τηλ. (210) 38 10 081 – 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, e-mail : dimsi at dimsi.gr
 
 
Να παύσουν οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των εισαγγελέων Ιωάννη Πενταγιώτη και Βικτωρίας Μαρσιώνη
 
Αθήνα, 21.11.2012,
 
 
Είναι απαράδεκτες οι πειθαρχικές διώξεις που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες εναντίον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Ιωάννη Πενταγιώτη και της εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας Βικτωρίας Μαρσιώνη, με την κατηγορία της προσβολής του κύρους της Δικαιοσύνης και των θεσμών, επειδή ο μεν πρώτος ανάρτησε στο διαδίκτυο ανοιχτή επιστολή με την οποία καταδικάζει την πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν το λαό, καυτηριάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τα κρίνει συνταγματικά και τάσσεται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων, η δε δεύτερη επειδή επιδοκίμασε την επιστολή του συναδέλφου της.
 
Με την ενέργεια αυτή η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, κάνει ένα νέο βήμα στον αυταρχικό κατήφορό της. Δεν περιορίζεται στις κατάπτυστες εγκυκλίους και παραγγελίες για διώξεις εργατών, μαθητών και γενικότερα του λαού που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Επεκτείνει την τρομοκρατική συμπεριφορά της ακόμη και σε εισαγγελείς και δικαστές, επιχειρώντας να πνίξει κάθε φωνή που ασκεί κριτική στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, ακόμη κι αν προέρχεται από το ίδιο το σώμα της.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με την ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση των ζητημάτων, όπως τα θέτει ο διωκόμενος εισαγγελέας στην επιστολή του, είναι χρέος όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Δικαιοσύνης, κάθε εργαζόμενου, κάθε νομικού με τίμια συνείδηση, να απαιτήσει την άμεση παύση των απαράδεκτων διώξεων.


Η Συντονιστική Γραμματεία
 
 
αναδημοσίευση από το blog της Αγωνιστικής Συσπείρωση Δικηγόρων agonistikisispirosi.wordpress.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: