Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Καμιά καταπάτηση του ωραρίου και της κλαδικής σύμβασης των τραπεζικών υπαλλήλων

Στις 30/9/2014 ενημερώθηκε ο κόσμος όπως και οι υπάλληλοι των τραπεζών από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ότι πολλά καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, μέσα σ’ αυτά και της Μυτιλήνης, θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετήσουν πελάτες που προσέρχονταν για να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, του νέου χαρατσιού της συγκυβέρνησης!

Άλλη μια απόφαση της κεντρικής διοίκησης της τράπεζας και της συγκυβέρνησης στην πλάτη των εργαζομένων. Ομολογούν ότι οι υπερωρίες θα πληρωθούν κανονικά, λες και κάνουν χάρη στους εργαζόμενους που θα πληρώσουν τα δεδουλευμένα τους, ειδικά αυτές τις μέρες που η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα σε όλο το δίκτυο (συντάξεις, χαράτσια κλπ.)

Δεν ρώτησαν όμως τους εργαζόμενους αν έχουν άλλες υποχρεώσεις μετά το συμβατικό ωράριο παρά μόνο σε ύφος «αποφασίζουμε και διατάζουμε» προχώρησαν στην παράταση, στην καταπάτηση, του ωραρίου. Δεν ρώτησαν τους εργαζόμενους αν δέχονται – όποτε αποφασίσει η Διοίκηση – να καταστρατηγείται η κλαδική τους σύμβαση.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλο ένα «δεδικασμένο» να γίνεται σκαλοπάτι για την μελλοντική εντατικοποίηση της εργασίας μας. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού…

Ο πελάτης που πάει στην Τράπεζα για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ δεν το κάνει εθελοντικά. Το ίδιο και ο εργαζόμενος στην τράπεζα και όλοι οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αντικρούσουμε αυτά τα σχέδια. Η νέα αφαίμαξη που συντελείται στο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών από το κράτος και τις τράπεζες δεν θα βρει βοηθούς τους εργαζόμενους στις τράπεζες.
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
http://peklesvou.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: