Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Συμμέτοχη συνδικάτων της Ικαρίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο


Συμμέτοχη συνδικάτων  της Ικαρίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο
  
      Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή αγροτιά, και στα νησιά μας.

   Μετά από την διοργάνωση τοπικού συλλαλητηρίου στην Ικαρία από της τοπικές γραμματείες ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ- ΟΓΕ, με την συμμετοχή εκατοντάδων Ικαριωτών. Η συνέχεια δόθηκε με συνελεύσεις στους κλάδους,  συζητήσεις, στα χωριά των νησιών μας, διοργάνωση δράσεων (παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ),  που συμβάλλουν στην προσπάθεια συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 στο Σύνταγμα. Καλούμε κι’ άλλα συνδικάτα και μαζικούς φορείς να συζητήσουν συλλογικά τη μαζική συμμετοχή τους.


      Μέχρι τώρα έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής πανελλαδικά 660 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, φοιτητών - σπουδαστών.

   Στα νησιά μας με αποφάσεις των διοικήσεων τους συμμετέχουν στην δραστηριότητα αυτή και καλούν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο,  τα εξής πρωτοβάθμια σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Σάμου

- Συνδικάτο οικοδόμων & συναφών  επαγγελμάτων  Ικαρίας & Φούρνων
- Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & συναφών  επαγγελμάτων               Ικαρίας & Φούρνων
- Ένωση τεχνικών ομίλου  ΔΕΗ-ΚΗΕ  Παράρτημα Σάμου - Ικαρίας
- Σωματείο  συνταξιούχων  μισθωτών Ικαρίας & Φούρνων
- Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Ικαρίας
- Ένωση  δημοκρατικών  Γυναικών  Ικάριας

Τ.Γ  ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ- ΟΓΕ  Ικαρίας – Φούρνων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: