Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ: «Στο μπόι σου παίρνουν μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ
«Στο μπόι σου παίρνουν μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη»
Η πρόσκληση για την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του Μάνου Κατράκη
Το Μάνο Κατράκη τιμά το ΚΚΕ με μία σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 18 Οκτώβρη στις 19.00 στην έδρα της, στον Περισσό και έχει τίτλο τα λόγια του Γ. Ρίτσου για το μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη: «Στο μπόι σου παίρνουν μέτρο η ανθρωπιά και η τέχνη...». 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του στρατευμένου στα κομμουνιστικά ιδανικά λαϊκού καλλιτέχνη. 

Η παράσταση, που αποτελεί πρωτότυπη δραματοποίηση της αγωνιστικής πορείας του Μάνου Κατράκη, θα πλαισιωθεί με οπτικοακουστικό υλικό από τις μεγάλες στιγμές της ζωής του και με ζωντανή μουσική επί σκηνής από τετραμελές μουσικό σύνολο, γραμμένη ειδικά για την περίσταση.
Στην εκδήλωση για τον Μάνο Κατράκη, που αποτέλεσε παράδειγμα καλλιτέχνη που έθεσε την τέχνη του στην υπηρεσία του λαϊκού κινήματος, με αυτοθυσία, με το κεφάλι ψηλά, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Για τη συγκέντρωση και την έρευνα του υλικού, στο οποίο βασίζεται η εκδήλωση, συνέβαλαν οι Δημήτρης Ανδρονιάδης, Θαλασσιά Αντωνοπούλου, Εύη Γιαννοπούλου, Διονύσης Ξενάκης, Αρχοντία Χριστούλη. Τη διαμόρφωση των κειμένων έκανε η  Εύη Γιαννοπούλου. Σκηνοθεσία Αρχοντία Χριστούλη, κινησιολογική επιμέλεια Γωγώ Παπαλάμπρου, μουσική Δημήτρης Ανδρονιάδης, επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού Θεοδοσία Γραμματικού, φωτισμοί Άκης Αποστολίδης – Γιώργος Αποστολίδης. Τα κείμενα ερμηνεύουν οι: Γεωργία Καούκη, Μαριλίζα Λούντζη, Χρήστος Μπαλτάς, Σοφία Μπότση, Διονύσης Ξενάκης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αθηνά Φραγκουλοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα. Συμμετέχουν οι μουσικοί Δημήτρης Ανδρονιάδης πιάνο, Παναγιώτης Μεταλληνός κρουστά, Νίκος Πανάς βιολί, Κώστας Σταυρόπουλος κοντραμπάσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: