Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σάμος: Καταγγέλλει την κυβέρνηση για τρομακτικές ελλείψεις στην Υγεία ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης και στον Τομέα της Υγείας, ο οποίος αποδομείται συνεχώς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταγγέλλει ο Σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υπογραμμίζει: «Η πολιτική της Κυβέρνησης που από την μια δεν κάνει προσλήψεις προσωπικού και από την άλλη εκχωρεί όλο και περισσότερες υπηρεσίες σε ιδιώτες, έχει φέρει τις μονάδες Υγείας σε κατάσταση που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του λαού, και έχει οδηγήσει εργαζόμενους και ασθενείς σε απόγνωση.

Οι τρομακτικές ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στο παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Σάμο, ένα ασθενοφόρο να καλύπτει το νησί, σήμερα έχει φτάσει να υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες που καλύπτονται εθελοντικά από τους ίδιους τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ.
Η αποχώρηση του δεύτερου καρδιολόγου από το Νοσοκομείο της Σάμου, χωρίς την άμεση αντικατάστασή του, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς άλλα και για τον ένα και μοναδικό καρδιολόγο ως εργαζόμενο και ιατρό.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα τμήματα και τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου (ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική και τεχνική).
Για όλα τα παραπάνω σοβαρότατες ευθύνες φέρουν η ίδια η κυβέρνηση που εφαρμόζει πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, καθώς και το αρμόδιο υπουργείο, η 2η ΥΠΕ, η Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ, διαχρονικά οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου Σάμου, άλλα και η Περιφερειακή και Δημοτική διοίκηση, που λειτούργησαν ως πειθήνια όργανα αυτής της πολιτικής.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καλεί για άλλη μια φορά όλους τους φορείς άλλα και το λαό του νησιού μας σε συστράτευση ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν τη Δημόσια Υγεία.
Απαιτούμε:
  • Το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν λύση τώρα στα προβλήματα του παραρτήματος ΕΚΑΒ Σάμου.
  • Την άμεση πρόσληψη δεύτερου Καρδιολόγου.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις Υπηρεσίες - καμία μονήρη ειδικότητα.
  • Δημιουργία Ογκολογικού τμήματος στο ΓΝ Σάμου.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του 2011.
  • Άμεση προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού όπως αντιδραστήρια κ.α., ώστε να μπορεί το Νοσοκομείο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στο Δημόσιο Νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: