Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Σύσκεψη για το προσφυγικό στις 30 Γενάρη

«Την πρωτοβουλία των φορέων της Σάμου για πανσαμιακή απεργία στις 7 Φλεβάρη με κύριο αίτημα το κλείσιμο του hotspot», χαιρετίζει η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φορείς της Λέσβου για μαζική συμμετοχή σε σύσκεψη την Τετάρτη 30 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) στις 7 το απόγευμα για την οργάνωση του αγώνα για το κλείσιμο του hotspot της Μόριας, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα, καθώς και άλλα αιτήματα.

Το ΠΕΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Τα προβλήματα του λαού της Λέσβου είναι ίδια αφού οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν μετατρέψει το νησί μας, καθώς και άλλα νησιά του Αιγαίου, σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας την οποία στηρίζει και υλοποιεί στο ακέραιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί στον εγκλωβισμό και την εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών. Η κοροϊδία της κυβέρνησης έρχεται να συμπληρωθεί με το παραπάνω και με την αδιαφορία που κρατάει εδώ και χρόνια για τα προβλήματα των κατοίκων γύρω από το hotspot της Μόριας, καθώς και με την σύνδεση του μειωμένου ποσοστού ΦΠΑ με το προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νησιού μας και καλούμε σε σύσκεψη την Τετάρτη 30 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43) στις 7 το απόγευμα για την οργάνωση του αγώνα μας με κύρια αιτήματα:
  • Το κλείσιμο του hotspot της Μόριας.
  • Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί μας και από τη χώρα.
  • Τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και από εκεί σε όποια χώρα επιθυμούν.
  • Την κατάργηση της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: