Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Κατεστραμμένο ολοσχερώς το αγροτικό οδικό δίκτυο της Λέσβου – Σε απόγνωση οι αγρότες

Από δύσκολη έως αδύνατη είναι η πρόσβαση αγροτών στις δουλείες τους μετά και τις τελευταίες βροχές, αφού οι ζημιές ακόμα και στα σημεία εκείνα που όταν ο καιρός το επέτρεπε έγιναν παρεμβάσεις, είναι εκτεταμένες.
Μικρά γεφύρια  και τοιχία αντιστήριξης έχουν υποστεί ζημιές,  δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ή έχουν ανοίξει μεγάλα αυλάκια που είναι αδιάβατα από τα οχήματά τους.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας (www.asanemotias.wordpress.com) όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρός του Σταύρος Μαντατής, έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες μέρες υπογραφές αγροτών και τις κατέθεσε στο δήμο επιδεικνύοντας σε ποια σημεία εντοπίζεται το πρόβλημα και ζητά συνάντηση με τους αρμόδιους αντιδημάρχους. «Θέλουμε συνεργασία με το δήμο για να τους ενημερώνουμε για τα σημεία που χρειάζεται παρέμβαση, υπάρχουν τμήματα που έχουν να αποκατασταθούν και τρία χρόνια. Είναι θέμα επιβίωσης για τους αγρότες».


Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερεσού είχε στείλει από το καλοκαίρι αίτημα αποκατάστασης του αγροτικού οδικού δικτύου και προχθές επανήλθε με την τοπική αντιδήμαρχο Αθηνά Ιωσιφέλλη να τους απαντά ότι αύριο θα τους ενημερώσει σχετικά.
Όπως είπε στο σταθμό μας η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ερεσού Χρυσαφένια Καρακούση «Οι ίδιοι οι αγρότες αναγκάζονται να πληρώνουν  συνεργεία για να φτιάξουν τους δρόμους .Το καλοκαίρι ήρθαν συνεργεία του δήμου, έφτιαξαν ένα μικρό τμήμα του αγροτικού οδικού δικτύου μέσα στον Κάμπο και έφυγαν. Υπάρχουν τμήματα του αγροτικού δικτύου που έχουν να φτιαχτούν  6 χρόνια!»


Με το σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Άγρας, Στρατής Σαχτούρης «ο κόσμος στο μεγαλύτερο κτηνοτροφικό χωριό του νησιού έχει αγανακτήσει, μας είπε. Η αγροτική οδοποιία της περιοχής στο μεγαλύτερο μέρος της είναι κατεστραμμένη. Το καλοκαίρι συνεργείο του δήμου έφτιαξε το δρόμο από Αγρα προς Κοντίσια και έφυγε, μας είπαν ότι θα ξαναέρθουν για τα υπόλοιπα και δεν ήρθαν ποτέ. Ο κόσμος έχει σπάσει τα αυτοκίνητά του».

 voreioaigaio.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: