Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Νίκη Τσιριγώτη: Να μην επιτρέψουμε την αρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων

Με πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης εξαναγκάζονται Δήμοι και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, αρπάζοντας το σύνολο της διαθέσιμης ρευστότητας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Θυμίζουμε, για όσους δε θυμούνται, πως το 2015 στο όνομα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» ήταν από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνέχιζε το «έργο» της προηγούμενης κυβέρνησης. Μια απόφαση μάλιστα που έσπευσαν τότε να υποστηρίξουν διάφοροι «εξαρτημένοι» κι «ανεξάρτητοι», «κολαούζοι» ή μη, από τον έναν ή τον άλλο δρόμο, πολιτικοί εκπρόσωποι του τόπου.

Σήμερα η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Επί της ουσίας ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι από τα ανύπαρκτα για τις λαϊκές ανάγκες ταμειακά τους διαθέσιμα, από το ματωμένο πλεόνασμα από την τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών. Τα παραμύθια περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν, είναι μόνο πρόκληση!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, το λαό μας, να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να διεκδικήσουν πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Μυτιλήνη 30/01/2019
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου
Νίκη Τσιριγώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: