Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ο Νίκος Λαρδάς υποψήφιος δήμαρχος ΙΚΑΡΙΑΣ

Η Τ.Ε. Ικαρίας- Φούρνων του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ικαρίας και υποψήφιος δήμαρχος του νησιού θα είναι ο σ/φ Νίκος Λαρδάς.
Γεννήθηκε το 1971 στην Ικαρία. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Άννα Καλαλή και έχει μία κόρη, την Ηλέκτρα.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα μαθητικά του χρόνια στην Ικαρία,   παράλληλα εντάσσεται στις γραμμές της ΚΝΕ το 1986, από το 1994 είναι μέλος του ΚΚΕ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και των στρατιωτικών του υποχρεώσεων επέστρεψε στην Ικαρία. 

Εργάζεται στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέλος του κλαδικού σωματείου στην Ικαρία, πρόεδρός του από το 1994-2004, μέλος της Διοίκησης το 2004-2009. Έχει διατελέσει μέλος της Διοίκησης και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Αντιπρόσωπος του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού.  

Αναπτύσσει παράλληλη δραστηριότητα στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του νησιού, διατελώντας αθλητής στον Α.Σ  Πράμνος και μέλος της Διοίκησης του Π.Α.Σ Ίκαρος. Το ίδιο διάστημα ήταν ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίου Κηρύκου και μέλος της Πανικάριας Επιτροπής Ειρήνης.

Ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος Ικαρίας του Ε.ΣΥ.Ν, διατέλεσε και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών. Από το 2014 είναι μέλος το Δ.Σ του  Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Σάμου  «Φάρος». 
   
Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές 2002, 2006,2010,2014. Από το 2003 ως το 2010 ήταν Αντιδήμαρχος στον Δήμο Αγίου Κηρύκου, ιδιότητα με την οποία συμμετείχε στην συγκρότηση τόσο της Επιτροπής  Αγώνα για την Υγειά στην επαρχία Ικαρίας, όσο και στην Παναιγιακή Συντονιστική Επιτροπή για την Ακτοπλοΐα.  

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας και σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Ικαρίας. Επίσης έχει εκλεχτεί (2003-10) γραμματέας στην Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Σάμου και γραμματέας του Συνδέσμου Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Βορείου Αιγαίου. Από το 2007 έως σημερα είναι μέλος της επιτροπής Νησιωτικών πολιτικών της ΚΕΔΕ.    
             
Τέλος είναι μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ικαρίας –Φούρνων  του ΚΚΕ, και στις Βουλευτικές εκλογές του 2007,του 2009, και του 2012 με απόφαση της επιτροπής  ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: