Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Αυτή την ιστορία πρέπει να μαθαίνουμε. Άλλωστε είναι και "ευλογημένη" από εκπρόσωπο της εκκλησίας μας, είναι δυνατό να μην είναι αληθινή; Προτείνουμε λοιπόν την έκδοση νέου βιβλίου ιστορίας για τα σχολεία της χώρας με πηγή τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Ένα μικρό απόσπασμα θα σας πείσει:

".... Στα βαθειά μεσάνυκτα λοιπόν ο Άγιος Νικόλαος, εμφανιζόμενος στο Αντισυνταγματάρχη Δακουράκο, Διοικητή του 617 Τάγματος Πεζικού, ο οποίος αμέριμνος επίσης κοιμόταν, και προσποιούμενος τον Στρατηγό Παπαδόγκωνα, προφανώς για να είναι πειστικός στο Διοικητή, τον σπρώχνει, τον ξυπνάει και του λέγει: «Σταύρο, ξύπνα! Μη κοιμάσαι πια! Σήκω επάνω αμέσως! Ξύπνα και τους άνδρες σου, όλη τη δύναμη! Δώσε γενικό σύνθημα συναγερμού! Οι αντάρτες σας έχουν περικυκλώσει!»
Ήταν ο Άγιος Νικόλαος, ο Προστάτης της Μονής, αυτός που ξυπνούσε το Διοικητή! Σε λίγο καταφθάνει ανήσυχος και ο Διοικητής του Λόχου Διοικήσεως ο Λοχαγός Πιλατάκης και λέγει στον ανήσυχο Δακουράκο: «Κύριε Διοικητά, κάτι πρέπει να συμβαίνει! Είδα στον ύπνο μου, ότι έπιασε φωτιά το Μοναστήρι και ότι γύρω –γύρω καίγεται! Ετρόμαξα και γι αυτό ήλθα εδώ»! Βεβαίως ολόγυρα στο Μοναστήρι πουθενά δεν υπήρχε φωτιά!"

Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα "ιστορικά γεγονότα" σχετικά με την μάχη της Βλασίας μπορείτε να ανατρέξετε Εδώ.
Σημειώνεται ότι ο τωρινός προιστάμενος - Aγάς (σήμερα τον λέγουν Μητροπολίτη) των παπάδων στα Καλάβρυτα και την Αιγιαλεία, ήταν χωροφύλακας στην κατοχή και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων για να καταλήξει χαϊδεμένο παιδί της χούντας του Παπαδόπουλου. Είναι ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Φώτο από το: tsak-giorgis.blogspot.com

.



Δεν υπάρχουν σχόλια: