Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΝΗΜΗ ;

Κάποιοι, έτσι για να βάλουν άλλο ένα "επιχείρημα" στη φαρέτρα της προβοκάτσιας τους, αναφέρουν ότι δεν είχε διαψευσθεί η "καταγγελία" για τον δήθεν χρηματισμό του ενιαίου Συνασπισμού.
Απλά τα πράγματα: ή δεν διαβάζουν όλα τα έντυπα ή ξεχνάνε ή το κρύβουν...
Αντιγράφουμε λοιπόν από Εδώ (με ημερομηνία 10 Σεπτέμβρη 2000)

" ..... Μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, η νέα διοίκηση του ΟΤΕ, με πρόεδρο τον Τάσο Μήνη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Κυριάκο Κιουλάφα, αναθέτει σε τετραμελή επιτροπή του ΟΤΕ να εξετάσει το ζήτημα. Η επιτροπή καταλήγει σε πόρισμα για τους χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης. Αποφασίζεται το πόρισμα ν' αποσταλεί στον εισαγγελέα, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και επιπλέον να αξιοποιηθεί στην επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τις δύο εταιρίες.

Μετά από διαπραγματεύσεις, η επιτροπή επαναδιαπραγμάτευσης καταλήγει σε πόρισμα. Στη βάση αυτού του πορίσματος, η διοίκηση Μήνη - Κιουλάφα, στις 26 Γενάρη 1990, στέλνει ενημερωτικό σημείωμα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και στον Ξ. Ζολώτα, πρωθυπουργό της Οικουμενικής Κυβέρνησης που είχε προκύψει από τις νέες εκλογές, στο οποίο επισημαίνεται ότι επιτεύχθηκε βελτίωση της σύμβασης του Θ. Τόμπρα, κατά 6 δισ. δραχμές (από 32,5 σε 26,5).

Παράλληλα, τίθενται υπόψη τους δύο εναλλακτικά σενάρια:
Είτε να υπογραφεί η βελτιωμένη σύμβαση, είτε να ακυρωθεί και να προκηρυχτεί νέος ανοιχτός διαγωνισμός, με συνέπεια όμως, αφ' ενός, ατέρμονες δικαστικές διαμάχες με τις δύο εταιρίες και, αφ' ετέρου, αδυναμία του Οργανισμού για δύο χρόνια να ικανοποιήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του.
Οι πολιτικοί αρχηγοί και ο τότε πρωθυπουργός, διατυπώνουν τη γνώμη ότι ο ΟΤΕ πρέπει να προχωρήσει στην πρώτη λύση. Το ΔΣ του Οργανισμού ομόφωνα κατακυρώνει την αναθεωρημένη σύμβαση των 470.000 ψηφιακών. Με ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ - ΟΤΕ εκτιμά θετική την απόφαση. Θεωρεί ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες ήταν η μόνη δυνατή λύση. Ο τότε ΣΥΝ δηλώνει ότι έπρεπε άμεσα να αρχίσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για τις νέες ανάγκες του ΟΤΕ.
Παρ' όλα αυτά, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, στις 15 Γενάρη 1991, η καινούρια διοίκηση του ΟΤΕ εισηγείται στο ΔΣ την ανάθεση προμήθειας 720.000 παροχών στις δύο εταιρίες. Με την εισήγηση διαφωνεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΤΕ. Λίγους μήνες αργότερα, η σύμβαση κατακυρώνεται, αλλά μειώνεται ο αριθμός των παροχών στις 400.000....
"

Περισσότερα μπορείτε να αναζητήσετε στο giannissouidos

Για τον κ. Κοροβέση δεν θα θέλαμε να προσθέσουμε κάτι σεβόμενοι (;) τα όσα υπέστει στους καιρούς εκείνους όμως αναρωτιόμαστε: γιατί τόσο μένος για τους "επίγονους" - ξέρουμε ή αν θέλετε μαντεύουμε την απάντηση, δεν τα έχει με τον κόσμο του ΚΚΕ αλλά με την ηγεσία του (!)... Τότε μην ξεχάσει να ανακυκλώσει και τα σχετικά "έγκριτα" δημοσιεύματα των φίλων του για το εμπόριο όπλων κ.λπ.
«Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο, δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα »... Έτσι είχε απολογηθεί ο "δημοσιογράφος" της Ελευθεροτυπίας το 1991 σχετικά με τα τότε δημοσιεύματά του. Σας θυμίζει κάτι αυτή η δήλωση, μήπως μοιάζει με κάποια τωρινή προσπάθεια "μπαλώματος";

από το plaka-kaneis.blogspot.com

Aristeri Poria


Δεν υπάρχουν σχόλια: