Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΓΙΑ WIND




Συναδέλφισσες,

Ο σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στα μονοπώλια επιφέρει πολλά χτυπήματα στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών. Οι πρόσφατες απολύσεις των δυο συνδικαλιστριών, Κατερίνας Τζίμα και Όλγας Κολιούση, από την πολυεθνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind, αποκάλυψαν για ακόμα μια φορά το σκληρό πρόσωπο των μονοπωλίων απέναντι στους εργαζόμενους και ειδικά σε αυτούς που αποφασίζουν να οργανωθούν και να δράσουν συλλογικά σε ταξική κατεύθυνση, με το ΠΑΜΕ.

Η ΕΕ δεν χωράει την ισοτιμία των γυναικών ακριβώς γιατί υπάρχει για να
εξυπηρετεί τα συμφέροντα των γυναικών και των μονοπωλίων. Ο στόχος της ΕΕ είναι να γίνει ανταγωνιστικότερη η οικονομία. Ο ανταγωνισμός σηματοδοτεί την ένταση της εκμετάλλευσης και ιδιαίτερα των γυναικών, το ξεθεμελίωμα των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της δήθεν ισότητας. Βασικό σημείο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται είναι η κατάργηση της
πλήρους και σταθερής εργασίας παράλληλα με την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών προς τα πάνω. Μπροστά σε αυτή την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου που πρώτο στόχο έχει τις γυναίκες, η μόνη απάντηση είναι η συσπείρωση των εργαζομένων γυναικών στα συνδικάτα τους, η συμμετοχή των
συναδελφισσών του κλάδου μας στο ΣΕΤΗΠ σε ταξική κατεύθυνση για την ανάδειξη της προοπτικής της πάλης με το ΠΑΜΕ.

Η επιτροπή γυναικών του ΣΕΤΗΠ καλεί όλες τις συναδέλφισσες του κλάδου να
οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους. Να προβάλλουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως γυναίκες εργαζόμενες, μητέρες και των αναγκών που απορρέουν από τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες των γυναικών. Η εργαζόμενη γυναίκα κρατάει την πρωτιά στους πιο αρνητικούς δείκτες. Πρώτη στην ανεργία, πρώτη στην υποαπασχόληση, στους χαμηλούς μισθούς, στην παραβίαση των δικαιωμάτων, στην εκμετάλλευση. Για το κεφάλαιο η γυναίκα είναι η μηχανή που γεννάει κέρδη και αναπαράγει τη γενιά της επόμενης εργατικής τάξης.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ταυτισμένα με τις επιλογές της ΕΕ συναινούν στην διπλή εκμετάλλευση της εργαζόμενης γυναίκας. Η μόνη διέξοδος που μπορεί να ωφελήσει τις εργαζόμενες γυναίκες, το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο και συνολικά τον ελληνικό λαό είναι η πάλη με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα τηλεπικοινωνιών. Ένας τέτοιος φορέας θα μπορεί να παρέχει φθηνή, εύκολη και ποιοτική επικοινωνία για όλους., με μισθούς και συνθήκες εργασίας με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, να σέβεται και να αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.

Οι απολύσεις των δυο συναδελφισσών από την Wind που είναι στελέχη του ΠΑΜΕ, είναι θέμα που αφορά το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο, το σύνολο της εργατικής τάξης. Αυτές οι απολύσεις έγιναν ώστε η Wind να εντείνει την επίθεση απέναντι στους εργαζομένους, ώστε να μην υπάρχει η μόνη πραγματική αντίσταση στο χώρο ενάντια σε αυτή. Υιοθετώντας αυτή τη στάση η Wind σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους όλου του κλάδου ώστε να μη σηκώνουν κεφάλι, να μην αντιστέκονται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδελφισσών Κατερίνας Τζίμα και Όλγας Κολιούση
- Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
- 7ώρο, 5νθήμερο, 35ωρο, 1400€ κατώτερο μισθό
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας
- Υπογραφή κλαδικής σύμβασης
- Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών και της συνδικαλιστικής δράσης


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ

http://www.setip.gr - contact@setip.gr

....



Δεν υπάρχουν σχόλια: